FOLLOW US: facebook twitter

Μικρή ανάσα για τους σταφιδοπαραγωγούς

Ημερομηνία: 02-12-2021 | Συντάκτης:

Δόθηκε τελικά χθες κατόπιν των συνεχών πιέσεων παράταση ως τις 28 Ιανουαρίου 2022 για την παράδοση της σταφίδας


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μικρή ανάσα παίρνουν οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας, καθώς με απόφαση που υπέγραψε χθες ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς, κατόπιν συνεχών των συνεχών πιέσεων από τους παραγωγούς, δίνεται τελικώς παράταση για την παράδοση της ξηρής κορινθιακής σταφίδας στις εγκεκριμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις , ως τις 28 Ιανουαρίου 2022. Μετά από αυτήν την απόφαση, οι σταφιδοπαραγωγοί δεν θα χάσουν το δικαίωμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης των 50 ευρώ ανά στρέμμα, που είναι ένα συμπληρωματικό έσοδο γι αυτούς, ειδικά σε αυτήν την τρομερά δύσκολη φετινή σεζόν όπου μεγάλες ποσότητες σταφίδας παραμένουν απούλητες λόγω της χαμηλής τιμής. Είναι γνωστό ότι στις αποθήκες βρίσκεται τουλάχιστον το 50% της φετινής σοδειάς της σταφίδας, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απελπισία του σταφιδοπαραγωγούς.

Το θέμα αυτό είχε αναδείξει για μια ακόμα φορά η Πρωινή στο χθεσινό της φύλλο, τονίζοντας ότι τη δεδομένη στιγμή η παράταση ήταν απαραίτητη γιατί οι σταφιδοπαραγωγοί δεν πρέπει να στερηθούν αυτό το μικρό έστω έσοδο που τους ανήκει δικαιωματικά.

Στην χθεσινή απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την παράταση παράδοσης της κορινθιακής σταφίδας κατά έναν μήνα αναφέρονται τα εξής:

O ΟΠΕΚΕΠΕ αποφασίζει:
α) την παράταση της ημερομηνίας παράδοσης που προβλέπεται στην παράγραφο 1.2 του άρθρου 4 της υπ’αριθ. 1571/62616/ 2017 Υ.Α της ξηρής σταφίδας στις εγκεκριμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις απαρέγκλιτα έως την 28η Ιανουαρίου 2022.
β) την καταχώρηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις των συνολικών ποσοτήτων για κάθε γεωργό ή φορέα από τον οποίο έχουν παραλάβει πρώτη ύλη αποξηραμένη κορινθιακή σταφίδα καθώς και την μεταφόρτωση σε ψηφιακή μορφή των δελτίων ποσοτικής παραλαβής/τιμολόγιων ανά παραγωγό απαρέγκλιτα έως την 18η Φεβρουαρίου 2022.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος