FOLLOW US: facebook twitter

Μικρές ιστορίες μαγειρικής: Χορταστικό και απολαυστικό μενού…

Ημερομηνία: 05-03-2021 | Συντάκτης:

Για πρώτη φορά απ΄όσο τουλάχιστον θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν υπήρξε χθες η συνήθης κραιπάλη λόγω… παραδοσιακού τσικνίσματος, αφού η Τσικνοπέπτη ήταν σχεδόν μια  συνηθισμένη Πέμπτη σαν όλες τις άλλες, με ελάχιστες εξαιρέσεις και εντελώς οικογενειακή υπόθεση! Μια και γλιτώσαμε τον χορό των τριγλυκεριδίων, έχουμε τα περιθώρια το Σαββατοκύριακο να ετοιμάσουμε ένα καλό φαγητό και ένα σπέσιαλ γλυκάκι, γιατί από την επόμενη εβδομάδα οδεύοντας προς την Καθαρή Δευτέρα, αρχίζει η νηστεία για όσους την ακολουθούν βεβαίως και είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποτοξίνωση. Αυτά όμως… έπονται! Προτάσεις λοιπόν χορταστικές για τώρα, με ένα παστίτσιο με λαζάνια, που σίγουρα θα απολαύσετε, μπριζολάκια με μπύρα και χαλούμι και ένα ωραιότατο σκορδόψωμο για να μην πετάξετε το μπαγιάτικο ψωμί που σας περίσσεψε. Θεσπέσιο black forest για να τελειώσετε γλυκά την εβδομάδα, θεϊκό και όχι δύσκολο στην εκτέλεσή του.

Λαζάνια με κιμά και εύκολη κρέμα!! - YouTube

Παστίτσιο με λαζάνια

Υλικά

1 κουτί λαζάνια ( σε φύλλα όχι ρολά)

600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

300 γρ.σάλτσα ντομάτας

250 γρ. Ricotta

200 γρ.καπνιστό τυρί

150 γρ.τριμμένη παρμεζάνα

1/2 ποτήρι Λευκό κρασί

2 κλωνάρια σέλινο, 2 καρότα, 1 σκελίδα σκόρδο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Μπεσαμελ

1,5 λίτρο γάλα

6-8 κουταλιές κορν φλάουερ

1 κ.γ.μοσχοκάρυδο

2 αυγά

αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το σκόρδο.Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και τα σοτάρουμε 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κιμά και μόλις αλλάξει χρώμα τον σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε την σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε το κορν φλάουερ.Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας.

Σβήνουμε και προσθέτουμε τ αυγά και το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.

Κόβουμε το καπνιστό τυρί κομματάκια.Παίρνουμε 2 λαζάνια και απλώνουμε λίγη ρικότα στο καθένα.

Στη συνέχεια βάζουμε στις δύο άκρες λίγο από τον κιμά μας και από πάνω λίγα κομματάκια καπνιστό τυρί. Κόβουμε τα λαζάνια στη μέση και τα τυλίγουμε. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο πυρέξ βάζουμε στον πάτο λίγη από την μπεσαμέλ και στρώνουμε τα λαζάνια μας. Από πάνω βάζουμε πάλι μπεσαμέλ ρίχνουμε λίγο λαδάκι και απλώνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κιμά μας. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Στα 20 λεπτά σκεπάζουμε το πυρέξ μας με αλουμινόχαρτο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να γκρατιναριστεί.

Τα λαζάνια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα!!!!!

Χοιρινά μπριζόλακια με χαλούμι και μπύρα(4 μονάδες) » ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χοιρινά μπριζολάκια με χαλούμι και μπύρα

Υλικά

6 χοιρινά μπριζολάκια από λαιμό

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια

4 πιπεριές

200 γρ. ασπρομανίταρα

1 κύβο φρέσκο ζωμό κότας

1 φλ. μπίρα

φρέσκο θυμάρι

πιπέρι

αλάτι

200 γρ. χαλούμι

πουρές πατάτας

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπριζολάκια και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο λάδι και τα αφήνουμε να μαραθούν.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι. Ξαναβάζουμε τα μπριζολάκια πάνω στα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με τη μπίρα.

Προσθέτουμε το ζωμό.

Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους. Όταν αρχίσει να γλασάρει η σάλτσα βάζουμε στα μπριζολάκια το τυρί. Σκεπάζουμε για 2′-3′ να λιώσει το χαλούμι. Σερβίρουμε με πούρε και πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κάντε το μπαγιάτικο ψωμί ένα Υπέροχο Σκορδόψωμο - Η Μαγειρική ανήκει σε όλους

Σκορδόψωμο με μπαγιάτικο ψωμί

Υλικά

1 καρβέλι ψωμί κομμένο σε φέτες

125 γρ. Βούτυρο

ψιλοκομμένο μαϊντανό

δύο ή τρία σκελίδες σκόρδου

300 g κίτρινου τυριού

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο σκόρδο.

Τρίβουμε το κίτρινο τυρί σε ένα μεγάλο τρίφτη.

Το ψωμί τοποθετείται κομμενο σε φέτες όχι μεχρι κάτω σε αλουμινόχαρτο.

Ρίχνουμε το αρωματισμένο βούτυρο ανάμεσα στις φέτες και βάζουμε τριμμένο κίτρινο τυρί.

Λιπάνετε ολόκληρο το καρβέλι με βούτυρο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κίτρινο τυρί.

Το ψωμί τυλίγεται με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

kulinarensvqtsgeri.blogspot.com

Τούρτα Black Forest

Υλικά

Για το πατεσπάνι:

200 γρ.κρυσταλλική ζάχαρη

5 αυγά

1 κ.γ βανίλια

120 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

30 κακάο

1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

500 γρ. νερό

Για την κρέμα:

1 κιλό κρέμα γάλακτος 35%

100 γρ. κρέμα γάλακτος για ντεκόρ

200 γρ. κρύα κρέμα σε σκόνη

1 πρέζα βανίλια

Θα χρειαστούμε ένα βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο και μια κουβερτούρα συσκευασία.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη και χτυπάμε για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν. Τα ρίχνουμε μαζί με την βανίλια μέσα και ανακατεύουμε όλα μαζί με μια μαρίζ. Αλευρώνουμε 2 φόρμες 25 εκ. και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Εφ’ όσον έχουμε βάλει το σιρόπι να βράσει, ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 100 γρ. νερό, 200 γρ. κρύα κρέμα. Αφού έχει σφίξει αφαιρούμε από τον κάδο και χτυπάμε τη σαντιγύ μας (μέχρι να σφίξει και αυτή) και τα κάνουμε όλα μαζί ένα με την κρύα κρέμα, με μια μαρίζ. Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο σιρόπι από το βαζάκι του γλυκού του κουταλιού και το ρίχνουμε μέσα στην κρέμα που έχουμε φτιάξει μαζί με λίγα βύσσινα. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι ρίχνουμε επίσης λίγο σιρόπι από το βαζάκι του βύσσινου και εκεί, προσέχοντας να μην πέσει βύσσινο μέσα.

Ύστερα, σε ένα τσέρκι ή ένα πιρέξ κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία φύλλα με ένα μαχαίρι και με το ολοκληρωμένο σιρόπι που έχουμε φτιάξει, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και εφόσον έχει κρυώσει το παντεσπάνι και το έχουμε βγάλει από το φούρνο, σιροπιάζουμε το παντεσπάνι. Μετά ρίχνουμε την κρέμα μας απλώνοντας με μια παλέτα και βάζουμε δεύτερο φύλλο παντεσπάνι από πάνω. Σιροπιάζουμε ξανά. Το ίδιο κάνουμε πάλι με την κρέμα και κλείνουμε με μια στρώση σαντιγύς από πάνω. Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε σαντιγύ και κάνουμε ροζέτες από πάνω. Για ντεκόρ βάζουμε σε κάθε ροζέτα από ένα βύσσινο και με την κουβερτούρα μας παίρνουμε ένα τσέρκι μικρό και την ”τραβάμε” στην επιφάνεια της για να φτιάξουμε κανέλες και να τις βάλουμε από πάνω.

Η συνταγή είναι του Κυριάκου Ντελόπουλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος