FOLLOW US: facebook twitter

Μικρές ιστορίες μαγειρικής: Τα καλούδια της Λαμπρής

Ημερομηνία: 17-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα
Μένουμε σπίτι και γιορτάζουμε το Πάσχα με αγάπη

Το φετινό Πάσχα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό απ’ότι έχουμε συνηθίσει, πολύ μοναχικό θα έλεγα, ο κορονοϊός άλλαξε τα πάντα στη ζωή μας, αλλά δεν μπορεί όμως να αλλάξει τα ήθη και τα έθιμα μας. Μένουμε σπίτι, με τις οικογένειές μας, με φαγάκι στο φούρνο, ξεχνάμε τις σουβλες και τα τραπεζώματα, τις μεγάλες οικογενειακές και φιλικές μαζώξεις κι όσο κι αν αυτό μας πονάει, μακριά από τις εκκλησίες που για πρώτη φορά στα χρονικά θα είναι κλειστές και βεβαίως δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι αυτή η Ανάσταση.  Βάφουμε όμως τα αυγά μας, τα κουλούρια και τα τσουρέκια μας, ετοιμάζουμε όπως πάντα τη μαγειρίτσα μας και το αρνάκι μας έχουμε πολλές επιλογές για το φτιάξουμε με νόστιμες συνταγές. Σας έχω σήμερα και μαγειρίτσα και αρνάκι κλέφτικο, αρνάκι στη λαδόκολλα για το Πασχαλινό μας τραπέζι και σας εγγυώμαι ότι κι έτσι θα είναι πολύ -πολύ νόστιμο.

Όσο για Πασχαλινά μας γλυκίσματα, εννοείται ότι τα σκήπτρα κρατούν τα Λαπαριάτικα κουλούρια μας που συνήθως δεν λείπουν από κανένα σπίτι το Πάσχα και μάλιστα εδώ σας δίνω μια δοκιμασμένη συνταγή χωρίς αμμωνία γιατί πολλές νοικοκυρές όπως κι εγώ, δεν την αντέχουν για την μυρωδιά της και αν έχετε κάποιο αναπνευστικό θέμα, καλό είναι να την αποφύγετε. Δεύτερα σε προτίμηση είναι τα τσουρέκια, πιο μπελαλίδικα βέβαια γιατί χρειάζονται πολλές ώρες, υπομονή και μαεστρία, μπορείτε όμως να τα δοκιμάσετε, γιατί πάντα υπάρχει η πρώτη φορά! Επίσης σας δίνω μια πολύ ωραία συνταγή για αμυγδαλωτά, συνταγή από το νησί μου την Ιθάκη που είναι ένα συναρπαστικό γλυκό που μπορείτε να καταναλώσετε όποτε θέλετεαν τα φτιάξετε και τα κλείσετε σε ένα ωραίο κουτί. Βέβαια φρέσκα, είναι θεϊκά! Δεν θα μπορούσα να παρελείψω δύο τοπ για μένα συνταγές γλυκών, το Εκμέκ κανταίφι, το γλύκισμα που τρελαίνει κόσμο με τη μοναδική γεύση του.Το μάθαμε στην Ελλάδα από τους Πολίτες και το αγαπήσαμε αμέσως!Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην ιδιαίτερη γεύση του; Το σιροπιαστό κανταΐφι το σκεπάζει η πλούσια κρέμα με εσανς μαστίχας και από πάνω η αέρινη σαντιγί που γαρνίρουν η ελάχιστη κανέλα με τα τραγανά φιστίκια Αιγίνης δίνουν το χρώμα τους στο γλυκό. Τέλος, ένα υπέροχο μιλφέιγ, μια εύκολη συναγή που δεν χρειάζεται να κάνετε… χίλια φύλλα – αυτό εννοεί η λεξη- επιλέξτε σφολιατίνια είναι εξίσου πολύ καλά και θα σας λύσουν τα χέρια.

Χρόνια πολλά σε όλους, να έχουμε Καλό Πάσχα και την υγειά σας και του χρόνου να το … κάψουμε χωρίς κορονοϊό με πολλά χαμόγελα και όλους τους αγαπημένους μας κοντά.

Μένουμε σπίτι και γιορτάζουμε το Πάσχα με αγάπη!

Το πιο νόστιμο πουγκί - Το αρνάκι στα καλύτερα του | Reader.gr

Αρνί κλέφτικο σε πουγκί

Υλικά

1 kg αρνίσια σπάλα ξεκοκκαλισμένη

3 σκελίδες σκόρδο

ρίγανη

1 ντομάτα

1 πιπεριά

200 γρ. γραβιέρα σε κύβους

αλατοπίπερο

προαιρετικά (προτιμών την εκδοχή χωρίς αυτά)

2 πατάτες σε κυβάκια

1 φλ. τσ. αρακάς

1 καρότο σε ροδέλες

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και το βάζουμε σε δύο φύλλα λαδόκολλας που έχουμε τοποθετήσει σταυρωτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας το τυρί και τη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά και από πάνω προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας και το τυρί. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε σχήμα πουγκιού και δένουμε με σπάγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 2,5 ώρες.

Η συνταγή είναι από το reader.gr

Γιώργος Ευστάθιου, Author at Fay's book - Page 216 of 394

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Υλικά

2 μπουτάκια από αρνάκι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

χυμός από 3 λεμόνια

2 κ.σ. βουτυρο

λίγη ρίγανη

αλάτι και πιπέρι

πατάτες όσες θέλουμε

Εκτέλεση

Αλέθουμε το βούτυρο στο πολυμιξεράκι μαζί με το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Μαρινάρουμε τα μπουτάκια με το αρωματικό μείγμα και τα αφήνουμε τουλάχιστον 1-2 ώρες εκτός ψυγείου.

Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 κομμάτια λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το κρέας. Περιχύνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη, λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όσες πατάτες κομμένες κυδωνάτες θέλουμε.

Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακέτο και το ξανατυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Αραδιάζουμε το πακέτο σε ένα ταψί, προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό και σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 2 1/2 ώρες.

Η συνταγή είναι του Βασίλη Καλλίδη

Παραδοσιακή μαγειρίτσα με μαρούλι, συκωτάκια και ρύζι. Κλασική και ...

Μαγειρίτσα

Υλικά

1 συκωταριά αρνίσια

πνευμόνια και αντεράκια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 μαρούλι χοντροκομμένο

1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 φλ. ζωμό κρέατος

1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

1/3 φλ. ρύζι γλασέ

Για το αυγολέμονο

3 αυγά

χυμό λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Για την παραδοσιακή μαγειρίτσα με μαρούλι και συκωτάκια, πρώτη μας δουλειά είναι να πλύνουμε καλά τα αντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15΄. Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 5΄ προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40΄.

Περίπου 20΄ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.

Για το αυγολέμονο

Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.

Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά για την καλύτερη παραδοσιακή μαγειρίτσα

Πολύ σημαντικό είναι το καλό καθάρισμα στα αντεράκια. Πλύντε τα αρχικά πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Γυρίσετε τα και να τα ξαναπλύντε τα. Το επόμενο βήμα είναι να τα γυρίσετε το μέσα έξω, με ένα ξυλαράκι ή ένα ξύλινο καλαμάκι ή κάτι τέτοιο. Περάστε το μέσα, φτάστε μέχρι το τέλος, γυρίστε και επαναλάβετε. •Καλό είναι να αφήσετε τα καθαρισμένα αντεράκια σε αλάτι και λεμόνι για μερικές ώρες.Έτσι,  ασπρίζουνε και γίνονται κρουστά. Για να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε το καθάρισμα στα εντεράκια, να το κάνετε2-3 μέρες πριν και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη.

Για να γίνει η τέλεια μαγειρίτσα, πρέπει να διαλέξουμεεντεράκια από μικρό αρνί ή κατσίκικαι αυτό γιατί τρέφονται μόνο με γάλα και δεν βγάζουν βαριά μυρωδιά.

Ζεματάμε τα εντεράκια και την συκωταριά, αφού τα καθαρίσουμε για να φύγει η έντονη μυρωδιά αλλά και για να μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε, αλλιώς μας γλιστράνε.

Χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκα μυρωδικάείτε από την λαϊκή αγορά είτε από το σούπερ μάρκετ. Αν μάλιστα έχουμε αρωματικά φυτά σε δικές μας γλαστρούλες ακόμη καλύτερα.

Το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδιχυλώνει τη μαγειρίτσα.

Κάνουμε το αυγολέμονο πάντα την τελευταία στιγμήγια να μη χρειαστεί  να ξαναζεστάνουμε και μας ψηθεί το αυγό.

Δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στο αυγολέμονο, για να μην μας κόψει αλλά να γίνει σωστά, ώστε να χυλώσει όμορφα η σούπα

Βεβαίως σε πολλά κρεοπωλεία τα εντεράκια είναι έτοιμα πλυμμένα και καθαρισμένα και αν έχετε εμποστοσύνη στον κρεοπώλη σας μπορείτε να τα προμηθευτείτε έτοιμα.

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Τα Πασχαλινά γλυκά μας

Όπως έχω ξαναπεί, για μένα πασχαλινά κουλουράκια, είναι τα ...

Λαμπροκούλουρα (χωρίς αμμωνία)

Υλικά

700 γρ. αλεύρι μαλακό

90 ml γάλα

250 γρ. βούτυρο φρέσκο

250 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

4 βανίλιες άρωμα ή βανιλίνη

1 κοφτό κ.γ μπέικιν

1 κοφτό κ.γ σόδα

Λίγο αλάτι

Επιπλέον 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα των κουλουριών

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε το μπέικιν, την σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το γάλα και ξαναχτυπάμε.

Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που δεν κολλάει στα χέρια μας.

Με την ζύμη πλάθουμε κορδόνια και σχηματίζουμε κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.

Ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας, ή μέχρι να χρυσίσουν τα κουλουράκια μας.

Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα βάζουμε πάνω σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Τσουρέκι με σοκολάτα & πραλίνα φουντουκιού | Recipe | Συνταγές για ...

Πασχαλινά τσουρέκια με πραλίνα

Υλικά

550 γραμμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι

1 κύβο νωπής μαγιάς

50 ml  χλιαρό νερό

100 ml  χλιαρό γάλα

100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό

150 γραμμ. ζάχαρη

2  αυγά χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου

2  πορτοκάλια βιολογικά και ακέρωτα(το ξύσμα)

1 κ.γλ. μαχλέπι σε σκόνη

1 κ.γλ. κακουλέ σε σκόνη

1/2 κ.γλ μαστίχα σε σκόνη

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τη νωπή μαγιά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη, χλιαρό νερό και αναμειγνύουμε καλά. Δίνουμε προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί έτσι η μαγιά θα καεί και δεν θα φουσκώσουν τα τσουρέκια. Γι’αυτό αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο, το νερό πρέπει να έχει θερμοκρασία 35οC.

Ρίχνουμε 1 κ.σ. αλεύρι στο μείγμα μαγιάς και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτός χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη τη μαγιά να ενεργοποιηθεί, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια.

Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα, το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα. Τα χτυπάμε με το σύρμα, στο χέρι, να ενωθούν καλά.

Στον κάδο του μίξερ με το αλεύρι προσθέτουμε την ενεργοποιημένη πλέον μαγιά και κατόπιν το μείγμα υγρών. Ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα του γάντζου για περίπου 2 λεπτά. Κατόπιν ανεβάζουμε σε δυνατή ταχύτητα και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Η ζύμη μας θα είναι εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια και θα μαζευτεί σε μπάλα γύρω από τον γάντζο.

Την βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τη σκεπάζουμε με πετσέτα. Την αφήνουμε κοντά σε ζεστό σημείο (όχι πάνω σε καλοριφέρ) για περίπου 45-50 λεπτά, να διπλασιαστεί σε όγκο και να φουσκώσει.

Κατόπιν τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε με τα χέρια για λίγα λεπτά. Τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια και πλάθουμε τρεις κότσους. Με χοντρό πλάστη πλαταίνουμε τους κότσους σε μακρόστενο φύλλο. Απλώνουμε σε κάθε φύλλο πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίζουμε με τα κομμάτια κουβερτούρας, αφήνοντας περιθώριο περίπου 2 εκ. στις άκρες. Τυλίγουμε το φύλλο κατά πλάτος σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό. Ομοίως φτιάχνουμε και τους άλλους δύο κότσους.

Φέρνουμε κοντά τους κότσους και πλάθουμε σε κοτσίδες, ξεκινώντας από τη μέση και συνεχίζοντας προς τα πάνω και μετά προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο το σχήμα του τσουρεκιού θα είναι ομοιόμορφο.

Βάζουμε το τσουρέκι σε ταψάκι και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, κοντά σε ζεστό σημείο, για περίπου 45 λεπτά. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο  στους 170oC.

Αφού φουσκώσει καλά, αλείφουμε το τσουρέκι με αυγό. Είναι πολύ σημαντικό αφού το αλείψουμε με αυγό να το αφήσουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά, ώστε να μη συρρικνωθεί το τσουρέκι και ξεφουσκώσει.

Κατόπιν ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τσουρέκι. Για να διατηρηθεί μαλακό, μπορούμε να το αλείψουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστό.

Η συνταγή είναι από τον Τάσο Αντωνιου και το mamapeinao.gr

Αποτελέσματα αναζήτησης Miam.gr

Αμυγδαλωτά από την Ιθάκη

Υλικά

750 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα

Ασπράδια από 6 αυγά

3 κ. σ. φρυγανιά, τριμμένη

ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

2 βανίλιες

6 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Φινίρισμα

Αμύγδαλα, ασπρισμένα ολόκληρα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα δυνατά τα ασπράδια μαζί με τρείς κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια αφράτη  μαρέγκα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, τρείς κουταλιές ζάχαρη άχνη,  τη βανίλια,  τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά.

Τα ρίχνουμε αργά και προσεκτικά στην μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά με την μαρίζ.

Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκοτάκια.

Στο κέντρο της επιφάνειάς τους βάζουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο.

Σε ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και αραδιάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους τα αμυγδαλωτά μας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C  για 30-35 μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Aφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε για να παραμείνουν τραγανά στην επιφάνειά τους.

Τα κλείνουμε σε μεταλλικό κουτί ή τα διατηρούμε ερμητικά κλεισμένα σε δοχείο στο ψυγείο.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να δώσουμε ωραίο σχήμα στα αμυγδαλωτά περνώντας την ζύμη από το κορνέ αντί να την πλάσουμε με το χέρι.

Η συνταγή είναι από τον Τηλέμαχο Καραβία- πρώην δήμαρχο Ιθάκης

Εκμέκ κανταΐφι – Χρυσές Συνταγές

Εκμέκ κανταίφι

Υλικά

300 γρ κανταΐφι

150 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για το σιρόπι

380 ml νερό

600 γρ ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

65 γρ κορν φλάουρ

230 γρ ζάχαρη

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

2 βόλοι μαστίχα Χίου

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

55 γρ βούτυρο κρύο σε κυβάκια

Για τη σαντιγί

450-500 ml κρέμα γάλακτος κρύα με 35% λιπαρά

2 ΚΣ άχνη ζάχαρη

½ κγ κανέλα για γαρνίρισμα

70 γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Ξάνω το κανταίφι, ανοίγοντας τις κλωστές του μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 22×31 εκ.

Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180*C μέχρι να ροδίσει, για 30 λεπτά περίπου.

Ωστόσο φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα να βράσουν για 5 λεπτά. Το κατεβάζω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Όταν ετοιμαστεί το κανταΐφι, όπως είναι ζεστό του ρίχνω διάσπαρτα το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζω το κρύο γάλα και μέσα του διαλύω το κορν φλάουρ.

Χτυπάω στο γουδί ½ ΚΣ ζάχαρη μαζί με τη μαστίχα να γίνουν σκόνη.

Την προσθέτω κι αυτή στην κατσαρόλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.

Αφήνω το γάλα να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω λίγο από το γάλα της κατσαρόλας (σταδιακά 2 κουταλιές). Έπειτα επαναφέρω το μείγμα σε δυο δόσεις στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς (αν φοβάμαι μην ψηθούν τα αυγά, όταν λιώσει η ζάχαρη και ζεσταθεί το γάλα, βγάζω από την εστία την κατσαρόλα, κάνω την ανάμειξη όπως παραπάνω κι έπειτα την επαναφέρω πάλι στην φωτιά).

Ανακατεύω με την κουτάλα απαλά αλλά συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει σε κρέμα.

Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτω το κρύο βούτυρο, ανακατεύω να λιώσει και ρίχνω την κρέμα σε ένα επίπεδο σκεύος, σκεπάζοντας την με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της (για να μην δημιουργηθεί κρούστα).

Την αφήνω να κρυώσει τελείως.

Για την σαντιγί χτυπάω με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει δημιουργώντας κορυφές (όχι περισσότερο από 7 λεπτά). Την σκεπάζω με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.

Μοντάρω το εκμέκ αφού έχει κρυώσει καλά το κανταΐφι. Με το σύρμα ανακατεύω πρώτα την κρέμα να ενωθεί και να αφρατέψει και την απλώνω ομοιόμορφα πάνω του.

Συνεχίζω όμοια με τη σαντιγί και γαρνίρω με λίγη κανέλα που κοσκινίζω στην επιφάνεια του. Τέλος πασπαλίζω με τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Σκεπάζω το σκεύος και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για 4-5 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα, να ενωθούν τα υλικά και να μπορέσω να τη σερβίρω.

Η συνταγή είναι από το paxxi.gr

Πανεύκολο μιλφέιγ | Συνταγές | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μιλφέι εύκολο

Υλικά

2+1/2 πακέτα σφολιατίνια

1 βιτάμ

1 κρόκο αυγού

1+1/4 κούπες ζάχαρη

5 κουτ.σούπας κορν φλάουρ

1 λίτρο γάλα

1 κρέμα σαντιγί στιγμής

Εκτέλεση

ετοιμάζω πρώτα την κρέμα ζαχαροπλαστικης: χρησιμοποιώ 3/4 απ το γάλα και διαλύω το κορν φλάουρ. Ζεσταίνω το υπόλοιπο και ρίχνωυο μείγμα γάλα- κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά και προσθέτω το βιτάμ, τον κρόκο και 1 κούπα ζάχαρη και τα βάζω στην φωτιά ανακατεύντας καλά να γίνει μια λεία κρέμα.

Κρέμα σαντιγί: στο μίξερ χτυπάμε καλά την σκόνη με τις οδηγίες του φακέλου, με το 1/4 γάλα και 1/4 ζάχαρη. Θέλει αρκετό χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτη.

Στρώνουμε σε ένα ταψί τα σφολιατινια σε μια σειρά

Στρώνουμε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω από τα σφολατίνια και συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση σφολιατίνια.  Την  υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής, την αναμιγνύουμε με την κρέμα σαντιγί και στρωνουμε πάνω από την δεύτερη σειρά με τα σφολιατίνια.  Τελειώνουμε το γλυκό με λίγα σφολιατινια 4-5 τα οποία τρίβουμε από πάνω. Αν θέλουμε πριν το σερβίρισμα πασπαίζουμε με άχνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος