FOLLOW US: facebook twitter

Μικρές ιστορίες μαγειρικής: Σε… mood διακοπών!

Ημερομηνία: 07-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Σήμερα ξύπνησα με πολύ καλή διάθεση και είναι φυσικό, αφού βρίσκομαι επιτέλους σε… mood διακοπών, με μια ολιγοήμερη καλοκαιρινή άδεια μπροστά μου, έτοιμη να σαλπάρω για το νησάκι μου, που έχω ένα χρόνο να το δω! Δεν θα μπορούσα όμως να σας αφήσω παραπονεμένους, ξέρω ότι αγαπάτε τις Μικρές ιστορίες μαγειρικής κι έτσι, ακόμα και σε άδεια, είμαι κοντά σας με προτάσεις εύκολες και καλοκαιρινές.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:  σας έχω ένα χοιρινό με σάλτσα μανιταριών, προτιμήστε σπάλα ή φαρονέφρι γιατί το μπούτι για παράδειγμα είναι ένα σκληρό κομμάτι και θέλει αρκετό μαγείρεμα, μια συνταγή λαχταριστή κυρίως για όσους αγαπούν τα μανιτάρια και εννοείται ότι χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκα και όχι κονσέρβα. Γενικά σε όλα τα φαγητά εγώ προσωπικά προτιμώ τα φρέσκα υλικά και προσαρμόζω τις μαγειρικές μου ανάλογα με την εποχή. Για τα δε λαχανικά που χρησιμοποιείτε σε πολλά φαγητά, τώρα το καλοκαίρι που υπάρχουν σε αφθονία και σε πολύ χαμηλές τιμές, όπως λ.χ οι πιπεριές, πολύχρωμες, πράσινες, ντομάτες για χυμό κλπ, μπορείτε να προμηθευτείτε αρκετές ποσότητες και αφού τα κόψετε σε κομμάτια να τα καταψύξετε. Έτσι, θα έχετε όλο χειμώνα!  Επόμενη πρόταση πιπεριές Φλωρίνης ( ή κέρατο πράσινες) γεμιστές και μια μπατζίνα κολοκυθιού,  μια πολύ ωραία και εύκολη λύση για βραδάκι και καλέσματα, που γίνεται σε λίγα λεπτά χωρίς να ταλαιπωριέστε. Όσο για το γλυκάκι μας, τι καλύτερο από μια σπιτική γαλατόπιτα που επίσης μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε πέντε λεπτά και να συνοδέψει τον καφέ σας.

Με χαιρετισμούς, ποτισμένους με… αλμύρα, να περνάτε όμορφα!

ღორის ხორცი და სოკო სოიოს სოუსით ...

Χοιρινό με σάλτσα μανιταριών

Υλικά

1 ,5 κιλό χοιρινό κρέας ( κατά προτίμηση σπάλα μαλακό)

500 κιλό μανιτάρια λευκά

100ml κρασί λευκό

2 – 3 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

4 – 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι

350 ml ζωμός μανιταριών

μαϊντανός

1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

μοσχοκάρυδο

κόκκινη πιπέρι

μαύρο πιπέρι

αλάτι

λάδι

Εκτέλεση

Λιώστε το σκόρδο με 80-100 ml λάδι, μουστάρδα, 100 ml λευκό κρασί, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ρίξτε το χοιρινό κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή κύβους σε αυτή τη μαρινάδα σε ένα βαθύ μπολ, καλύψτε και αφήστε το για περίπου 3 ώρες. Στη συνέχεια μεταφέρετε το κρέας με τη μαρινάδα σε ένα ταψάκι και ψήνετε σε φούρνο 180 ° για 1 ώρα.

Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίστε τα καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα σε ένα πιάτο και προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι στο ίδιο τηγάνι. Ρίξτε το αλεύρι και αραιώνετε σταδιακά με το ζωμό των μανιταριών.

Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για λίγα λεπτά προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο . Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα ρίχνετε τα μανιτάρια. Τέλος πασπαλίζουμε λίγο θυμάρι, ρίχνουμε το ψημένο χοιρινό με αυτή τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο.

xryssessyntages.gr

Έτοιμη η πιο νόστιμη μπατζίνα.. Πάρτε χαρτί και μολύβι να γράψετε..

Μπατζίνα με κολοκύθια

Υλικά

4 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα στο χοντρό στον τρίφτη

3 αυγά

μισό κιλό φέτα τριμενη

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

δυόσμο φρέσκο η ξερό

μια κούπα του καφέ λάδι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό του τρίφτη.  Τα σουρώνουμε από τα υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ.. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε με το χέρι.. Σπάμε 3 αυγά, μισό κιλό φέτα τριμενη, προσθέτουμε το γιαούρτι, δυόσμο φρέσκο η ξερό, όσο εσείς θέλετε και ανακατεύουμε με μια κούπα του καφέ λάδι.. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να δέσουν και προσθέτουμε μια κούπα του καφέ αλεύρι μαλακό η για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (πάνω – κάτω αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσει από πάνω.. Την αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και κόβουμε.

Η συνταγή είναι από τον Νικο Δαμιανό

Πιπεριές γεμιστές..... Έκπληξη !!!!! συνταγή από Klairh ... - Cookpad

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά

8-10 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης

100-120 γρ. ζαμπόν

150 γρ. τυρί ένταμ

150 γρ φέτα

1 φέτα μπέικον

1 φλιτζανάκι ελιές πράσινες

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και κόβουμε κυκλικά το πάνω μέρος που είναι το κοτσάνι. Αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε σ’ ένα μικρό τηγάνι να σοταριστεί στο λίπος του, για 5′ -6’το πολύ.

Έπειτα προσθέτουμε και το ζαμπόν ψιλοκομμένο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φέτα και προσθέτουμε το μπέικον και το ζαμπόν τυρί και τις ελιές

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές μας.

Με το κοτσάνι που είχαμε αφαιρέσει αρχικά.

Στρώνουμε σ’ ένα μακρόστενο πυρέξ χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε στη σειρά τις πιπεριές.

Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για 20′ περίπου, μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να μαλακώσουν

Η γαλατόπιτα του τεμπέλη: Γρήγορη, χωρίς φύλλο, απολαυστική σαν ...

Γαλατόπιτα

Υλικά

1- 1/2 lt γαλα φρέσκο

1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 /2 φλ αλεύρι

1 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη

3 κουταλιές βούτυρο

5 αυγά

2 βανιλιες

Μια φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βάσουμε  το γάλα στη κατσαρόλα κ ρίχνουμε ζάχαρη, σιμιγδάλι αλεύρι και τα αυγα χτυπημενα καλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει!!

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτια, προσθέτουμε  το βούτυρο και τις βανιλιες βουτυρωνουμε  και πασπαλιζουμε  σιμιγδαλι το ταψί απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε  στους 200 βαθμούς  με αέρα ή αντιστάσεις πάνω- κάτω μέχρι να ροδισει.

Τσεκάρουμε αν έχει  ψηθει καλα απο κατω και αυτό το διαπιστώνουμε όταν αρχίσει να ξεκολλάει  από το ταψάκι ή το πυρέξ. Λίγα Λεπτά πριν βγάλουμε την γαλατόπιτα από το φούρνο, πασπασλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει και και να παρει χρυσαφένιο χρώμα, σαν να την έχουμε κάψει με φλόγιστρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος