FOLLOW US: facebook twitter

Από τα δικαστήρια στο Λάτσειο… μια ώρα δρόμος!!: Παραλειπόμενα της επίσκεψης Τσίπρα στον Πύργο μέσα από το φακό της «Πρωινής»

Ημερομηνία: 25-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

*Πάνω από μισή ώρα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας να φτάσει από τα δικαστήρια στο Λάτσειο, καθώς επέλεξε να χαιρετίσει και να συζητήσει με αρκετούς πολίτες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε άπαντες για το αν η αγορά έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης και για το αν έχουν συσσωρευτεί χρέη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από τις απαντήσεις του αντιλήφθηκε πως ακόμα έχουμε πολύ δρόμο για να επανέλθει η αγορά σε κανονικότητα.

*Το νέο εργασιακό συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους εργαζομένων. Αρχικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου, Χρ. Γαρύφαλλος, του επισήμανε ότι πρόκειται για νομοσχέδιο που σαρώνει και καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων των εργαζομένων και στη συνέχεια η αντιπρόεδρος του ΕΚ Πύργου, Χρ.Ζούπη, μετέφερε την εικόνα στον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνοντάς του ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους μισθωτούς και θα χειροτερέψει με την ψήφιση του νέου νόμου.

*Τους νέους και δυσμενείς όρους υπό τους οποίους πραγματοποιείται η κρουαζιέρα ανέλυσε συνοπτικά η γραμματέας του τοπικού Συλλόγου Επαγγελματιών «Η αλληλεγγύη», Ελένη Τριβιζά-Καραμαλίκη, στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, διότι τα καταστήματα είναι τυπικά ανοιχτά αλλά επί της ουσίας κλειστά και δεν τους επιτρέπεται να διεκδικήσουν αγοραστικό κοινό επί ίσοις όροις.

*Δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν ο Αλέξης Τσίπρας, αφού αφιέρωσε έστω λίγα δευτερόλεπτα σε όποιον το επιθυμούσε, ακόμα κι όταν τα σχόλια ήταν με κριτική διάθεση, ειδικά στο ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, ενώ μίλησε και με οικογένειες στον πεζόδρομο.

Βόρεια Μακεδονία, Off the rec και… Παναθηναϊκός!

*Προς τιμήν του, ο Τσίπρας δεν θέλησε κλειστή σύσκεψη με τους αιρετούς αλλά ενθάρρυνε την παρουσία δημοσιογράφων.

*Αξιοσημείωτη η… διακριτική κοντρίτσα με τον αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλο, αφού εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον αποκάλεσε «μ.Χ. προφήτη»!

*Αξιοσημείωτο είναι ότι άνοιγε διάλογο με όλους. Απαντώντας στον πολύπειρο δημοσιογράφο Ανδρέα Καπογιάννη, δεσμεύτηκε για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ στην Ηλεία, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει και ζητήματα γενικής πολιτικής σκηνής που του θέσαμε.

*Σε «πηγαδάκι» για τις διακρατικές συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, σχολίασε με ελαφρά ειρωνεία λέγοντας «αν μπορούσε (σ.σ. ο Μητσοτάκης) δεν θα τις έφερνε καθόλου στη Βουλή».

*Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, αρχικά ζήτησε την άποψή μας και στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί πώς το σενάριο πάντα αιωρείται εντέχνως για είναι σε εγρήγορση οι κυβερνητικοί βουλευτές.

*Ερωτήθηκε και απάντησε για τα ελληνοτουρκικά, αλλά μας δεσμεύει το off the record.

*Λίγο πριν αναχωρήσει, τον ρωτήσαμε τι βλέπει να γίνεται με τον Παναθηναϊκό και απάντησε «τώρα έκανες την καλύτερη ερώτηση»!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος