FOLLOW US: facebook twitter

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ

Ημερομηνία: 15-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πλούσιο πολιτικό παρασκήνιο είχε η χθεσινή τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ηλείας, κ. Αθανασίου, αφού αναπόφευκτα σχηματίστηκαν πάμπολλα «πηγαδάκια». Το πρώτο ήταν στον ΙΝ Αγίου Νικολάου, πριν από την έναρξη της τελετής, ανάμεσα στον βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, και τη σύζυγό του, Τζ. Καχτίτση, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκο Κοροβέση, και τον ανεξάρτητο περ/κό σύμβουλο Παναγιώτη Μπράμο. Αν άκουσα καλά, η συζήτηση κάποια στιγμή έφτασε και στην πρόσφατη απόφαση ανεξαρτητοποίησης, για την οποία ο Τζαβάρας του είπε «καλά έκανες» εφόσον ένιωθε ότι δεν τον εκφράζει πλέον.

Το κλίμα ήταν καλό και λίγα λεπτά αργότερα ο Νίκος Κοροβέσης μας είπε ότι ανήκει σε αυτούς που ακούν και συμβουλεύονται τον Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος του έπλεξε το εγκώμιο, ενώ μερικές στιγμές αργότερα είχε χειραψία και σύντομο χαιρετισμό με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Το έτερο «πηγαδάκι» ήταν ανάμεσα στη Νίκη Κοκκαλιάρη, τον Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Γιάννη Λυμπέρη. Η σύντομη συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλιμα και αφορούσε την αυτοδιοίκηση, αλλά και λίγο… από ΠΑΣΟΚ, αφού αμφότεροι οι άνδρες ευχήθηκαν τα καλύτερα στη γ.γ. του δήμου Ήλιδας, η οποία θα είναι υποψήφια βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ.

Το πιο ευχάριστο «πηγαδάκι» πάντως ήταν ανάμεσα σε Διονύση Καλαματιανό και Μιχάλη Κατρίνη, το οποίο διευρύνθηκε με την άφιξη του Νεκτάριου Φαρμάκη. Οι στιχομυθίες ήταν χαμηλόφωνες και δεν άκουσα πολλά από όσα λέγανε, όμως συγκράτησα ένα σχόλιο του επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας «είστε μπροστά στην Αιτωλοακαρνανία». Δεν αφορούσε όμως τα ποσοστά της ΝΔ ή του ιδίου, αλλά το ντύσιμό του!

Κατρίνης και Καλαματιανός αποχώρησαν ταυτόχρονα από την εκκλησία και είχαν την ευκαιρία για σύντομη συζήτηση και φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το μεταξύ τους κλίμα, πάντως, ήταν τόσο καλό και φιλικό, που εύκολα θα το χαρακτήριζε κάποιος πρόβα… συνεργασία!

«Πράσινη» παρέα

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ενθρόνισης, μερικά μέτρα πιο μακριά στήθηκε «πράσινη» παρέα αυτοδιοικητικών. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Πέτρος Γιαννακόπουλος και Θοδωρής Λώλος τα είπαν αναλυτικά για την πολιτική επικαιρότητα, η οποία περιελάμβανε, εθνικές εκλογές, αυτοδιοίκηση και τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος