FOLLOW US: facebook twitter

Μίκι Τσίρκοβιτς: «Δεν φοβήθηκα ποτέ»

Ημερομηνία: 25-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μίλησε στην «Πρωινή» για την επιτυχία της παραμονής του ΠΑΟΒ στη Γ΄ Εθνική για 8η σεζόν

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Το brand name «ΠΑΟ Βάρδας» έχει γίνει πλέον… συνώνυμο με την Γ΄ Εθνική. Οχτώ συνεχόμενες σεζόν σε εθνική κατηγορία δεν το λες και μικρό πράγμα και οδεύουμε πλέον για την ένατη, μετά την προχθεσινή εξασφάλιση της παραμονής, με το διπλό στη Ναύπακτο, Ο ΠΑΟΒ έχει μέταλλο σκληρής ομάδας, που κάθε χρόνο ξέρει να πετυχαίνει το στόχο του, το έχει αποδείξει και συνεχίζει να το δείχνει. Μερίδιο στην επιτυχία έχει φυσικά ο τεχνικός Μίκι Τσίρκοβιτς, που στα πεντέμισι χρόνια που είναι στον ΠΑΟΒ συνολικά, πάντα καταφέρνει, ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, να οδηγεί την ομάδα σε ασφαλή λιμάνια.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν έχει μάθει να χάνει, με την καλή έννοια. Μαχητής της ζωής και του γηπέδου, δίνει τα πάντα από το εγώ του σε μια ομάδα και παίρνει τα μέγιστα από τους παίκτες του. Ένας προπονητής που δεν φοβάται να ρισκάρει, πανέξυπνος στο κομμάτι της τακτικής και μετρ στο να φτιάχνει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Αυτός είναι εν ολίγοις ο Μίκι, για όσους δεν τον γνωρίζουν καλά.

Μιλήσαμε μαζί του χθες το πρωί, μετά την επιτυχία της παραμονής και του κάναμε την ερώτηση αν πέρασε από το μυαλό του, αν φοβήθηκε ότι ο ΠΑΟΒ φέτος ίσως υποβιβαστεί μετά από οχτώ χρόνια στη Γ΄ Εθνική. Η απάντησή του, αφοπλιστική όσο και απολαυστική, όπως κάθε του δήλωση, καθώς δεν έχει μάθει να τις φιλτράρει. Διότι, έτσι είναι ο Μίκι, αυθεντικός. «Τη θεωρώ από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην προπονητική μου καριέρα την φετινή παραμονή της Βάρδας στην Γ΄ Εθνική, βάσει των συνθηκών. Επειδή είμαι γεννημένος νικητής της ζωής, δεν φοβήθηκα ποτέ. Δεν φοβάμαι κανέναν, εκτός από το Θεό. Πίστευα στους παίκτες μου, είχα μια καλή Διοίκηση, τους Λέντζα, Νικολάου, Άκη και Κώστα Παλούμπη και τα υπόλοιπα παιδιά και καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία. Ήταν ένας άθλος, διότι βάσει προγράμματος ήμασταν η πιο αδικημένη ομάδα της κατηγορίας. Επιπλέον, όπως πολύ σωστά έχεις γράψει κι εσύ, η ομάδα άλλαξε κατά πολύ το ρόστερ της, έφυγαν πρωτοκλασάτοι παίκτες όπως οι Βαζ, Ντόμας, Σαμπανέι, Νικολακόπουλος, Χριστόπουλος, Βορύλλας, πήραμε κάποιους ταλαντούχους νεαρούς, αλλά είχαμε την τύχη να έχουμε στην ομάδα παίκτες όπως οι Λιόσης, Μικελάτος, Νικολόπουλος, Γιώργος και Περικλής Πολίτης και μαζί με τους μικρούς κατάφεραν και έσωσαν την ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσίρκοβιτς.

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΒ, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους παίκτες και την Διοίκηση: «Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές και η Διοίκηση της ομάδας. Αυτοί αξίζουν συγχαρητήρια για ό,τι έγινε φέτος και θεωρώ ότι η Βάρδα είναι υπόδειγμα. Το μυστικό της επιτυχίας ήταν ότι στα αποδυτήρια δεν υπήρχε αλαζονεία, δεν υπήρχε υποτίμηση και υποκρισία και κυριαρχούσε το πνεύμα της ενότητας και της καλής παρέας. Τα παιδιά και η Διοίκηση της Βάρδας απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι μάγκες και κατάφεραν να διατηρήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος