FOLLOW US: facebook twitter

Μηδενικά τα μισά εκκαθαριστικά! – Η πανδημία «βύθισε» τα εισοδήματα και στην Ηλεία

Ημερομηνία: 18-08-2021 | Συντάκτης:

«Σαρώνουν» τα μηδενικά εκκαθαριστικά στην Ηλεία, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που έχει συλλέξει η Ένωση Λογιστών &Φοροτεχντικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ηλείας, αφού το 2020 ήταν η χρονιά που ο κορονοϊός «βύθισε» την οικονομία.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ηλείας, Διονύσης Χαμεζόπουλος, το 50% με 60% των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα στον νομό, είναι μηδενικές, και τα υπόλοιπα είναι χρεωστικά (25%) ή πιστωτικά (15%).

«Είναι αναμενόμενο να κυριαρχούν φέτος οι φορολογικές δηλώσει με μηδενικό εισόδημα, αφού τα lockdownανέστειλαν κάθε δραστηριότητα και καθήλωσαν την παγκόσμια οικονομία. Αυτό σημαίνει μικρότερους φόρους και λιγότερα έσοδα για το κράτος, κάτι που έχει προβλεφθεί από το κράτος και κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού», ανέφερε ο κ. Χαμεζόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι περίπου ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν έχει υποβάλει ακόμα δήλωση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη νέας παράτασης με ταυτόχρονο περιορισμό των δόσεων από οκτώ σε πέντε.

«Τόσο πανελλαδικά, όσο και σε επίπεδο Ηλείας, απομένει ένα ποσοστό 30% που αφορά δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί. Εμείς ζητάμε νέα παράταση ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, διότι δεν είναι εφικτό να προλάβουμε ως τις 10 του μήνα», δήλωσε σημειώνοντας ότι oι λογιστές στις πυρόπληκτες περιοχές, μεταξύ αυτών και η Ηλεία, θα έχουν πρόσθετο εργασιακό φόρτο λόγω των αιτήσεων κρατικής αρωγής.

Παράλληλα, ο κ. Χαμεζόπουλος ανέφερε ότι οι λογιστές είναι εν αναμονή των διατάξεων που θα ρυθμίζουν τις οφειλες που προκλήθηκαν κατά την πανδημία, για τις οποίες εκτιμάται ότι θα είναι 100 ή 120 δόσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος