FOLLOW US: facebook twitter

Μηδενικά κρούσματα στη δομή της Μυρσίνης

Ημερομηνία: 04-06-2021 | Συντάκτης:
Προς άμεση αποχώρηση οι 47 ασυνόδευτοι ανήλικοι

Σε τροχιά εξομάλυνσης έχει μπει η κατάσταση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Μυρσίνη του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς δεν υπάρχει πλέον κανένα θετικό κρούσμα κορονοϊού μεταξύ των πρόσφατα μεταφερθέντων από την Καλαμάτα μεταναστών, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να αποχωρήσουν οι 47 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο διοικητής της δομής, ΝαμπίλΜοράντ, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες έως και αύριο αναμένεται να έχουν μετακινηθεί σε άλλες δομές που έχουν δημιουργηθεί από το κράτος για αυτούς, πιθανότατα στην Αττική. Όσον αφορά τους υπόλοιπους 92 μετανάστες, στην πλειονότητά τους φαρσόφωνοι Αφγανοί και λίγοι Ιρανοί, εκκρεμεί η διαδικασία ταυτοποίησης από τις αστυνομικές αρχές για να αποφασιστεί ποιοι έχουν δικαίωμα χορήγησης ασύλου ή ταξιδιωτικών εγγράφων ή θα εφαρμοστεί διαδικασία απέλασης.

«Πλέον δεν υπάρχει κανένα θετικό κρούσμα στη δομή. Εμείς κάνουμε διαρκώς τεστ και έχουμε ενημερώσει τις Αρχές για να ξεκινήσει ο έλεγχος των εγγράφων. Για τους ασυνόδευτους έχει ήδη δρομολογηθεί άμεσα η μετακίνησή τους σε άλλες δομές, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία», δήλωσε στην «Πρωινή» ο κ. Μοράντ.

Τη δεδομένη στιγμή φιλοξενούνται στη δομή περίπου 230 πρόσφυγες-μετανάστες και αναμένεται να μείνουν 94 Σύροι, που φιλοξενούνται εδώ και καιρό, μετά την αποχώρηση των 92+47 μεταναστών που μεταφέρθηκαν πρόσφατα. Υπενθυμίζεται ότι από τη δομή έφυγαν –πιθανότατα διά θαλάσσης- περίπου 50 Σύροι το προηγούμενο διάστημα, για τους οποίους οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως βρήκαν τρόπο να επιβιβαστούν εκ νέου σε σκάφος με προορισμό την Ιταλία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος