FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: Να ενημερωθεί η Βουλή για τη δράση των funds πριν να είναι αργά!

Ημερομηνία: 20-01-2020 | Συντάκτης:

Μετά πρόταση του Μιχάλη Κατρίνη, πρωτοβουλία για να έρθουν τα funds στη Βουλή και να απαντήσουν σε ερωτήματα βουλευτών, κοινωνικών φορέων και ενώσεων καταναλωτών ανέλαβαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κ.Ο. κ. Β. Κεγκέρογλου, συνηγορώντας σε ανάλογο αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ.

Σε επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι εγείρονται πολλά ερωτήματα σε σχέση με τον τρόπο που δραστηριοποιούνται αυτές οι εταιρείες, στο πλαίσιο της διαδικασίας είσπραξης των απαιτήσεών τους από τους δανειολήπτες.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι είναι σκόπιμο να προσκληθούν οι εταιρείες αυτές μέσω του θεσμικού και συλλογικού φορέα εκπροσώπησής τους (Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις) σε κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών προκειμένου να ενημερώσουντη βουλή α) για τους στόχους τους και την μεθοδολογία που ακολουθούν, β) για τα αποτελέσματα της έως σήμερα λειτουργίας τους, είτε αυτά αφορούν ρυθμίσεις για τις οποίες έχουν έρθει σε συμφωνία με τους δανειολήπτες, είτε αφορούν ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και γ) για την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών και την τήρηση των κανόνων προστασίας των καταναλωτών.

Χαρακτηριστικά οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνουν: «Αφουγκραζόμενοι την αγωνία αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας, για τους οποίους η προστασία της πρώτης κατοικίας λήγει την 30η Απριλίου 2020, αλλά και τους κινδύνους που θα προκληθούν από πιθανή μεταβίβαση και εξυπηρετούμενων δανείων, συνηγορούμε στο αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ για την όσο το δυνατόν πιο άμεση σύγκληση των επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής & Εμπορίου, ώστε να δοθούν διευκρινίσεις για το σχέδιο «Ηρακλής» και τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων».

Θέλοντας να τονίσει τη σοβαρότητα αυτής της πρωτοβουλίας, ο Μιχάλης Κατρίνης προσθέτει ότι «πρέπει να ενημερωθεί η Βουλή για τη δράση των funds πριν να είναι αργά!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος