FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: Για αυτά που πρέπει να αλλάξουν

Ημερομηνία: 17-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, ζητώντας την υποστήριξή τους, χωρίς μεγαλόστομες εξαγγελίες και «προεκλογικές» υποσχέσεις, χωρίς έκτακτα επιδόματα «ειδικού σκοπού».

ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν όχι μόνο να ξεχνούν την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και να προσπαθούν να πείσουν και τους πολίτες να ξεχάσουν.

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά διατυπώνονται τη στιγμή που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 51% των φτωχών νοικοκυριών δυσκολεύεται να πληρώσει έγκαιρα τους λογαριασμούς παγίων, όπως του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού και του φυσικού αερίου, ενώ και το 30% των νοικοκυριών που δεν βρίσκονται στη ζώνη της φτώχειας επίσης δυσκολεύονται και καθυστερούν να ανταποκριθούν.

ΤΟ ΣΟΚ της ακρίβειας στο σούπερ μάρκετ μοιάζει να έχει εντελώς εξοβελιστεί και από την εκστρατεία της Ν.Δ., αλλά και -όπως παρακολουθούμε- από τα φιλικά στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, παρά το ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα παραμένει πολύ υψηλός, σύμφωνα και με τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το «καλάθι του νοικοκυριού» η Ν.Δ. το τοποθετεί σταδιακά σε μία απόμερη γωνιά της επικοινωνιακής εκστρατείας της.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της Ν.Δ., μάλιστα, όταν αναφέρεται το θέμα και οι προτάσεις για ελεγκτικούς μηχανισμούς και μείωση του ΦΠΑ τουλάχιστον στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δημοσίως υποστηρίζουν ότι εάν μειωθεί ο ΦΠΑ οι τιμές των τροφίμων δεν θα πέσουν. Παραδέχονται, ευθέως, τα κυβερνητικά στελέχη ότι απλώς θα ανεβούν τα κέρδη σε όλους τους μεσάζοντες, απλά γιατί δεν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επί κυβέρνησης Μητσοτάκη…

ΤΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ κλίμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις όχι μόνο έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό στην καθημερινότητά μας, αλλά γίνεται πλέον και άμεσα ορατό, εάν παρακολουθήσει κανείς τις συνήθειες των καθημερινών ανθρώπων. Κυρίως των νέων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

ΣΕ ΑΥΤΟ το πραγματικό περιβάλλον οι σκηνοθετημένες εξαγγελίες της κυβέρνησης και το successstory που προσπαθεί να χτίσει μέσα από τα σποτ για στεγαστικά δάνεια που δεν υπάρχουν, για έργα που προγραμματίζονται και για καλοπληρωμένες θέσεις που θα δημιουργηθούν, μοιάζουν με εικόνες διαφημιστικού φυλλαδίου για μια εξωτική χώρα που βρίσκεται μόνο στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του.

ΣΕ ΑΥΤΟ, ακριβώς, το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, τα 150 ευρώ που έταξε η κυβέρνηση στους νέους ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, είναι κάτι παραπάνω από κοροϊδία. Ακούγεται σαν κάποιος σύμβουλός του να κάνει χιούμορ στον πρωθυπουργό για ένα τόσο σοβαρό και
σημαντικό για την ελληνική κοινωνία θέμα που σχετίζεται άμεσα με τη στάση και τη δημιουργία θεσμών εμπιστοσύνης του πολιτικού συστήματος με τους νέους και τη νεολαία.

Ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» κ. Μητσοτάκης, που παρουσιαζόταν έως το 2019 και εξακολουθεί να παρουσιάζεται και σήμερα ως ο βασικός αντίπαλος του λαϊκισμού, και ακόμα περισσότερο του οικονομικού λαϊκισμού, μοιράζει σήμερα 150άρια, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ, μακριά από αυτές τις λογικές, πολλούς μήνες πριν, έχει καταθέσει στον ελληνικό λαό ένα πλήρες πρόγραμμα τεκμηριωμένο και κοστολογημένο. Ένα προγραμματικό πλαίσιο στοχευμένο, κοστολογημένο, που σέβεται τους πολίτες, αλλά και την ίδια του την πολιτική παράδοση και υπευθυνότητα.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, ζητώντας την υποστήριξή τους, χωρίς μεγαλόστομες εξαγγελίες και «προεκλογικές» υποσχέσεις, χωρίς έκτακτα επιδόματα «ειδικού σκοπού», χωρίς ανακοινώσεις έργων που όλοι ξέρουν ότι είναι έωλα και χωρίς προγραμματισμό.ΓΙΑΤΙ όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν και το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να εγγυηθεί ότι θα αλλάξουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος