FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Αντί να μειώσει τον ΦΠΑ, η κυβέρνηση μειώνει τους ελέγχους’’

Ημερομηνία: 29-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Για την ανάγκη στοχευμένων μέτρων, προκειμένου να ενισχυθούν τα αδύναμα και μεσαία νοικοκυριά, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

To ΠΑΣΟΚ εδώ και ένα χρόνο έχει επανειλημμένα ζητήσει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής από το 13% στο 6%,όταν στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. που ο αντίστοιχος φόρος κυμαίνεται μεταξύ 4% και 5% και μειώθηκε περαιτέρω. Η κυβέρνησηαρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΦΠΑ στα συγκεκριμένα προϊόντα, όπως π.χ. έκανε η Ισπανία, ισχυριζόμενη πως οι μειώσεις δεν θα περάσουν στον καταναλωτή. Η Ισπανία το έκανε, άλλες χώρες το έκαναν, η Ελλάδα όχι.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η χώρα, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργού κ. Γεωργιάδη, δεν ενεργοποιεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα διασφαλίζουν την εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης, από τη στιγμή που η αρμόδια υπηρεσία ελέγχων στην αγορά (ΔΙΜΕΑ) είναι «διακοσμητική», επιβάλλοντας πρόστιμα μετά από ελέγχους 9τυχαία άραγε;)μόνο την παραμονή των εμφανίσεων του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια και όσο θα παραμένει άπρακτη, τόσο το πραγματικό εισόδημα των μικρομεσαίων θα μειώνεται και το καλάθι του νοικοκυριού θα γεμίζει ολοένα και λιγότερο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, τοΠΑΣΟΚέχει καταθέσεισυγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις, που θα δώσουν θα δώσουν «ανάσα» στη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους πολίτες, το εισόδημα των οποίων πλήττεται και θα πλήττεται για πολλούς ακόμη μήνες, εξαιτίας της ακριβείας και του υψηλού πληθωρισμού

Προτάσεις που περιλαμβάνουν:τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, μείωση των φόρων στα καύσιμα, μόνιμηεπαναφορά του ΕΚΑΣ, ουσιαστικοί έλεγχοι στην αγορά.

Για το πολιτικό «φλερτ» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

To ΠΑΣΟΚ από το 2009 μέχρι σήμερα δέχεται διαρκώςκρούσεις-επιθετικού χαρακτήρα- τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ. Αμφότεροιστοχοποίησαν το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και επένδυσαν στον πολιτικό αφανισμό του.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την αυτόνομη πορείακαι την αυτοδύναμη στρατηγική του, καταθέτοντας με  αίσθημα ευθύνης στον ελληνικό λαό συγκεκριμένες πολιτικές λύσεις και το δικό του πρόγραμμα. Μετά τη διακυβέρνηση Τσίπρα και τη σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι πολίτες μπορούν να κρίνουν αυτές τις δύο κυβερνήσεις με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που είναι προς το συμφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών.

Παρά την πρόσκαιρη κάμψη των τελευταίων ημερών εξαιτίας της υπόθεσης Καϊλή, το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά το μόνο κόμμα που έχει δημοσκοπική άνοδο της τάξης του 50%, σε σχέση με το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα, την ίδια στιγμή που τόσο ΝΔ όσο και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν σημαντική πτώση.

Είμαι αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα των εκλογών και ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό θα επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος