FOLLOW US: facebook twitter

Μιχ. Κατρίνης: ‘’Η κυβέρνηση οδηγεί τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την κοινωνία στο περιθώριο’’

Ημερομηνία: 30-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Στον υψηλό πληθωρισμό, την ακρίβεια και την συρρίκνωση εισοδημάτων των πολιτών, όπως και στην ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναφέρθηκε ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, στο  9ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2022» που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), με την τιμητική υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ).

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκεστο πολύ δυσμενές, όσο και απαισιόδοξο, κλίμα που επικρατεί στην αγορά, τονίζοντας την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ  παράλληλα άσκησε δριμείακριτική  στην κυβέρνηση της ΝΔ, αφού «με τις πράξεις της δείχνει ότι έννοιες όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και η ψηφιακή οικονομία, δεν συγκαταλέγονται ανάμεσα στις προτεραιότητες της».

«Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, οι  διάφοροι αναπτυξιακοί νόμοι που έχουν ψηφισθεί μέσα στην 3ετία διακυβέρνησης της ΝΔ, κινήθηκαν στην κατεύθυνση ενίσχυσης ενός μικρού αριθμού μεγάλων κυρίως επιχειρήσεων, με τις μεσαίες και τις μικρές να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πολυπλοκότητα των διατάξεων, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση» τόνισε.

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε πως συνιστά μία ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία δε μπορεί να σπαταληθεί, αφού τα ποσά που συγκεντρώνει, σε συνδυασμό με το νέοΕΣΠΑ και το ΠΑΑ, είναι τόσο σημαντικά,ώστε μπορούν να αλλάξουν την πορεία της χώρας, θέτοντάς την σε τροχιάμόνιμης, δυναμικής  και ανθεκτικής ανάπτυξης.

«Ωστόσο, έχει ήδη γίνει φανερό πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την “άρον άρον” ένταξη δράσεων, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς περιφερειακές ή άλλου είδους προτεραιότητες, χωρίς κοινωνικές ευαισθησίες με   μοναδικό κριτήριο   τη ζήτηση   από   τους   μεγάλους ομίλους   και   την   απορρόφηση   – αλλά   όχι πραγματική   αξιοποίηση – των   διαθέσιμων πόρων,   κάτι   που   συνέβη σε μεγάλο βαθμό κατά την περίοδο της πανδημίας».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρόσθεσε επίσης, ότι από το αναπτυξιακό κυβερνητικό «σχέδιο» απουσιάζει εκτός των άλλων και η μέριμνα για σημαντικά όσο και υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα, όπως το λάδι, τα εσπεριδοειδή, τα τυροκομικά, τα οπωροκηπευτικά, το κρασί κ.α.

Κλείνονταςαναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σταθερά στηρίζειτις κάθεείδους επενδυτικέςπρωτοβουλίες, με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και ένα ισορροπημένο πλαίσιο κινήτρων, τόσο για τους ξένους όσο και για τους εγχώριους επενδυτές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος
Ζητείται εργαζόμενος για εργασίες τοποθέτησης αθλητικών ειδών και παιδικών χαρών, εντός και εκτός Πύργου Ηλείας.

Πληροφορίες: 6948838248