FOLLOW US: facebook twitter

Μιχ. Κατρίνης: ‘’Δεκάδες πυρόπληκτοι ελαιοπαραγωγοί σε Αρχαία Ολυμπία και Πύργο ακόμα περιμένουν την αποζημίωση από τις πυρκαγιές του 2021’’

Ημερομηνία: 10-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την κοροϊδία και την άνιση αντιμετώπιση δεκάδων ελαιοπαραγωγών της Ηλείας  που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021 στην Ηλεία και  έμειναν εκτός των πληρωμών που έγιναν πριν τα Χριστούγεννα, αναδεικνύει με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ.ΜιχάληςΚατρίνης.

Πρόκειται κυρίως για αγρότες ειδικού καθεστώτος και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά και κάποιους επαγγελματίες αγρότες που περίμεναν να πάρουν κάποια χρήματα ως προκαταβολή αποζημίωσηςαγια τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους, αλλά δεν έλαβαν τίποτα ή πολύ λιγότερα από αυτά που δικαιούνταν.

Αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν είχαν ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο ή τον ΕΛΓΑ για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης από τον Ιούλιο του 2022, ότι θα πληρώνονταν άμεσα όλοι όσοι έπαθαν ζημιά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, δεκάδες ελαιοπαραγωγοί από τα πυρόπληκτα χωριά του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας να μην έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ,17 μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπως επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.

‘’Η κυβέρνηση δεν είναι απλά ανακόλουθη αλλά αποδεικνύεται κυνική και ανάλγητη. Αδιαφορεί για τους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές οι καλλιέργειες τους και δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση, ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

 Και βέβαια, ούτε λόγος από πλευρά της κυβέρνησης για την απώλεια εισοδήματος που θα υποστούν οι ελαιοπαραγωγοί για τουλάχιστον 5 χρόνια. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση εύκολα μοιράζει υποσχέσεις αλλά πολύ δύσκολα κάνει αυτό που πρέπει΄΄ αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής Ηλείας.

Ο κ.Κατρίνης θέτει δύο ερωτήματα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

1) Πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η καταβολή των προκαταβολών αποζημιώσεων και του συνόλου των αποζημιώσεων για όσους ελαιοπαραγωγούς υπέστησαν ζημιά στις πυρκαγιές του 2021

2) Αν προτίθεται να τροποποιήσει τους όρους ένταξης στο καθεστώς αποζημίωσης, ώστε να αποζημιωθούν και όσοι πυρόπληκτοι ελαιοπαραγωγοί δηλώνουν τις καλλιέργειες, αλλά δεν δηλώνουν εισόδημα από αγροτικές εργασίες, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από τις αποζημιώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος