Στη Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας η γνωστή συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της «Στη δύση του ήλιου»

Η Λέσχη Ανάγνωσης Αμαλιάδας το απόγευμα της Τετάρτης, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας τη συγγραφέα Κατερίνα Μήλιου, σε μια ιδιαίτερη και ζεστή συνάντηση αφιερωμένη στο βιβλίο της «Στη δύση του ήλιου».

Η κα Μήλιου μας μίλησε για το συγγραφικό της έργο, τη διαδικασία της γραφής, τις πηγές έμπνευσης και τον ρόλο του χρόνου στη διαμόρφωση των διηγημάτων της. Ακολούθησε ένας ελεύθερος και ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στη συγγραφέα, τα μέλη της λέσχης και το κοινό – είτε είχαν διαβάσει το βιβλίο είτε απλώς άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον τη συζήτηση.

Σχολίασαν τη σκοτεινή θεματολογία του βιβλίου, με την ίδια τη συγγραφέα να αποκαλύπτει πως ένας αρχικός τίτλος που την απασχόλησε ήταν «Έρωτας και Θάνατος», πριν καταλήξει στο τελικό, «Στη δύση του ήλιου». Συζήτησαν για τη συμπυκνωμένη, κρυπτική γραφή της, που απαιτεί προσήλωση και δεύτερη ανάγνωση και στάθηκαν ιδιαίτερα στην έντονη συναισθηματική φόρτιση των διηγημάτων, τις συχνά βίαιες καταλήξεις, αλλά και τη νότα αισιοδοξίας που ξεχωρίζει στο προτελευταίο διήγημα.

Επίσης μοιράστηκαν αποσπάσματα, σκέψεις και ερωτήματα και όσοι παρευρέθηκαν είχαν  το προνόμιο να ακούσουν από πρώτο χέρι τις απαντήσεις της ίδιας της συγγραφέα σχετικά με το πώς χτίζει τα νοήματά της και τι επιδίωκε με την κάθε ιστορία της.

Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Αμαλιάδας ανέφεραν ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας και ευχαρίστησαν θερμά την κ. Κατερίνα Μήλιου για την παρουσία της και την ανοιχτόκαρδη συμμετοχή της. Ευχαρίστησαν  επίσης όλες τις φίλες και τους φίλους που πλαισίωσαν τη βραδιά με την παρουσία και τις σκέψεις τους.