FOLLOW US: facebook twitter

Μια βραδιά στα Μακρίσια αφιερωμένη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές

Ημερομηνία: 30-07-2020 | Συντάκτης:
Την Κυριακή 9 Αυγούστου η Γιορτή των αποδήμων στον Αι- Γιάννη
-Συναυλία με τον Πασχάλη-Έντεχνο και λαϊκό με Μ. Γράμψα, Μ. Σουλάτου,  Γ. Αδαμόπουλο και τους 9 ΝΕΜΟ

Στους γιατρούς και τους νοσηλευτές , έλληνες και αποδήμους που σήκωσαν στις πλάτες τους το βαρύ “φορτίο” της πανδημίας, είναι αφιερωμένη φέτος η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στο ξωκλήσι του Αι- Γιάννη Μακρισίων  που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 9 Αυγούστου.  Στόχος όπως είπε ο Γιάννης Τζουανόπουλος, η ψυχή των εκδηλώσεων της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού, να προσφέρει ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ στον κόσμο που τόσο το έχει ανάγκη.

Για την φετινή διοργάνωση μίλησαν χθες σε κοινή συνέντευξη τύπου ο  αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης  καθώς οι εκδηλώσεις υλοποιούνται με την στήριξη της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και ο Γιάννης Τζουανόπουλος .

Από την πλευρά του ο κ. Κοροβέσης, τόνισε ότι η  “περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμώντας τον μεγάλο μας καλλιτέχνη και συμπατριώτη μας Γιάννη Τζουανόπουλο δηλώνει παρούσα  στην εκδήλωση- θεσμό που έχει καθιερώσει στο ξωκλήσι των Μακρισίων στον Αγ. Γιάννη. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από ένα τέτοιο πολιτιστικό αποτύπωμα. Ο Γιάννης Τζουανόπουλος έχει δώσει δείγματα γραφής, είμαστε και θα είμαστε δίπλα του και δίπλα σε κάθε εκδήλωση που προάγει  τον πολιτισμό σύμφωνα και με την επιθυμία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη. Είναι προς τιμής του Γιάννη Τζουανόπουλου ότι η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές που κράτησαν την Ελλάδα στα δύσκολα και θα είναι πάλι παρόντες σε όσα δύσκολα έρθουν. Γι αυτό κι εμείς θα είμαστε δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις.”

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος επισήμανε ότι η Γιορτή Αποδήμων του Αι- Γιάννη φέτος το Σεπτέμβρη συμπληρώνει 30 χρόνια και αυτά τα γενέθλια θα τα γιορτάσει το 2021 με καλύτερες συνθήκες , με ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός αντάξιο της ιστορίας της Γιορτής. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, ο κ. Τζουανόπουλος ανέφερε ότι στο ξωκλήσι του Αι- Γιάννη έχουν φιλοξενηθεί τα μεγαλύτερα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής της χώρας , έχουν τιμηθεί όλοι οι μεγάλοι έλληνες συνθέτες, τραγουδιστές και στιχουργοί με βραδιές που άφησαν εποχή και ταξίδεψαν στα πέρατα του κόσμου, έλαβε  βραβεία από τον Καναδά, την Αυστραλία και τους όπου γης ομογενείς μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο αφιέρωμα το 1999 στον Μίκη Θεοδωράκη με τον Άλαν Μπέιτς.

Ωστόσο  όπως είπε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες, η Γιορτή του Αι- Γιάννη θα είναι παρούσα τιμώντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές θέλοντας πέρα από το ευχαριστώ, να στείλει ένα χαμόγελο σε όλον τον κόσμο. Στις φετινές εκδηλώσεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μέρη, στο πρώτο συναυλία με έντεχνα και λαϊκά κομμάτια και ένα μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο Κώστα Βίρβο. Παίζει η μπάντα 9 ΝΕΜΟ και τραγουδούν η Ειρήνη Χαρίδου κα ο  Γιάννης Στάθης και  ακολουθεί ένα πρόγραμμα με την Μαρία Σουλτάτου, την  Μαρία Γράμψα και το Γιώργο Αδαμόπουλο. Την βραδιά κλείνει ο  Πασχάλης  Αρβανιτίδης που θα μας ταξιδέψει με  τραγούδια που έχουμε ολοι  αγαπήσει από όταν… πηγαίναμε μαζί σχολείο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος