FOLLOW US: facebook twitter

Μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία στην Αρχ. Ολυμπία: «Ηφαίστου έργα» στο Μουσείο Αρχιμήδη

Ημερομηνία: 03-05-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου


Τυχεροί όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του νεοσύστατου Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» στην Αρχαία Ολυμπία καθώς απόλαυσαν μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία σε ένα χώρο εξαιρετικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό, αφιερωμένο στην κορυφαία ιδιοφυία όλων των εποχών τον Αρχιμήδη.

Ο Γιάννης Ψειμάδας και η Νίκη Κάπαρη μέλη της ομάδας «Παραμυθοσέντουκο» που μετράει περισσότερο από δυο δεκαετίες προσφοράς στην τέχνη, ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε κόσμους αλλοτινούς, οι αρχαίοι μύθοι ντύθηκαν μελωδικά με μουσικά όργανα από όλο τον κόσμο δημιουργώντας ηχητικά τοπία εκτός από την μουσική συνοδεία και τα τραγούδια κλασικών Ελλήνων συνθετών.


«Ηφαίστου έργα»

Ο Τάλως, ο χάλκινος γίγαντας, ζωντανεύει στο εργαστήρι του Ήφαιστου και γίνεται προστάτης της Μινωικής Κρήτης, ο κίνδυνος με τη μορφή των Αργοναυτών και της μάγισσας Μήδειας. Οι περιπέτειες του Ήφαιστου με την Ήρα την Αφροδίτη και τον Άρη. Η Θεά Αφροδίτη μέσα στα λιβάδια της Άνοιξης μπλέκεται στα ερωτικά δίχτυα του θνητού Άδωνι. Και ένα παραδοσιακό παραμύθι «το μαντήλι της νεράιδας».

Η Νίκη Κάπαρη είναι Αφηγήτρια μύθων και παραμυθιών, Δασκάλα και Λαογράφος. Ο Γιάννης Ψειμάδας είναι επαγγελματίας μουσικός (σαξόφωνο, κιθάρα, τραγούδι) από το 1982. Συμμετείχε ως μουσικοσυνθέτης σε 5 τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.

Τον κ. Κώστα Κοτσανά τους Έλληνες και ξένους φίλους καλωσόρισε στην πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Γεωργίου απευθύνοντας κάλεσμα στήριξης και στις επόμενες δραστηριότητες που θα διοργανωθούν. Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» με επίτιμα μέλη τους Θεοδόση Τάσιο, Διονύση Σιμόπουλο, Ξενοφώντα Μουσά, Δημήτρη Σπύρου και πολλούς ακόμα ανθρώπους των επιστημών και των τεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φιλοδοξεί με επίκεντρο το μουσείο κόσμημα της Ολυμπίας να δραστηριοποιηθεί με αξιόλογες εκδηλώσεις συμβάλλοντας στην πολιτιστική αναγέννηση της Ολυμπίας ύστερα από τα τελευταία δύσκολα χρόνια εσωστρέφειας λόγω της πανδημίας.

Το Μουσείο Αρχιμήδη (Κώστα Κοτσανά) στην Αρχαία Ολυμπία αποτελεί ένα μοναδικό θεματικό μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στον ελλαδικό χώρο αφιερωμένο στο μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας αλλά και στην ευρύτερη αρχαιoελληνική τεχνολογία της εποχής του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος