FOLLOW US: facebook twitter

Μια μεγάλη αγκαλιά από την Μητρόπολη Ηλείας για τους πρόσφυγες

Ημερομηνία: 13-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr
-Αναμένονται άλλα 70 γυναικόπαιδα τις επόμενες ημέρες
-Προετοιμάζεται και ο ξενώνας στην Ι.Μ. Δίβρης για την υποδοχή μονογονεικών οικογενειών

Νεαρές μητέρες με τα ανήλικα παιδιά τους, δεκαεφτά άτομα συνολικά, όλοι τους πρόσφυγες από την Συρία, που έχουν ήδη αιτηθεί την παροχή ασύλου, φιλοξενούνται από χθες το μεσημέρι στην Μαθητική Εστία της Φιλοθέης της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας στην είσοδο της πόλης του Πύργου. Πριν την άφιξη τους, στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας από την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας (που έχει αναλάβει την λειτουργία των δομών όπως και στην Μυρσίνη) προετοίμασαν κατάλληλα τον τρίτο όροφο του κτιρίου ενώ στην Εστία, «έφτασαν» και μερίδες φαγητό από κέτερινγκ της Καλαμάτας που έχει αναλάβει τη σίτιση τους.

Τα γυναικόπαιδα, έφτασαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, με μικρό λεωφορείο που έχει μισθώσει για τις ανάγκες μεταφοράς των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά, που φθάνουν καθημερινά με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και μάλιστα κατά την υποδοχή τους από το προσωπικό της Μαθητικής Εστίας, υπήρχε και Διερμηνέας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της υποδοχής, υπήρχε διακριτική παρουσία Αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Έως και 90 μονογονεικές οικογένειες στη Φιλοθέη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν για φιλοξενία στην Μαθητική Εστία της Φιλοθέης ακόμα εβδομήντα μονογονεικές οικογένειες από τη Συρία  ενώ αντίστοιχος αριθμός γυναικόπαιδων, θα αφιχθούν εντός των ημερών και στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μονής στη Δίβρη, οι ξενώνες στην οποία ήδη προετοιμάζονται από στελέχη της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας.

Η μεταφορά και φιλοξενία προσφύγων από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, εντάσσεται στην προσπάθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών, στηρίζοντας με το κοινωνικό της έργο, οικογένειες προσφύγων που εγκατέλειψαν την χώρα τους που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος