FOLLOW US: facebook twitter

Μια Λυρική βραδιά σαν όνειρο!: Καταχειροκροτήθηκαν η Χορωδία Μυρτουντίων και γνωστοί σολίστ στον Απόλλωνα

Ημερομηνία: 14-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που σπάνια έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι φιλόμουσοι της πόλης του Πύργου, μια «Λυρική βραδιά»- πολυθέαμα, με αποσπάσματα από πασίγνωστα και αγαπημένα έργα του Λυρικού ρεπερτορίου σε διεύθυνση της Soprano Λένας Σουρμελή, συνδυασμένα με μια εξαιρετική θεατρικότητα, είχαμε την χαρά να απολαύσουμε στον κατάμεστο Απόλλωνα, το βράδυ του Σαββάτου.  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας επέλεξε να ανοίξει τις εκδηλώσεις του Νέου Έτους, με την υπέροχη πραγματικά Χορωδία Μυρτουντίων στο θέατρο Απόλλων και με προσκεκλημένους Solist της Χορωδίας την mezzo soprano Χρύσα Πανταζοπούλου, τον  βαρύτονος Ανδρέα Καλλιβωκά και φυσικά την ίδια τη μαέστρο  και soprano  Λένα Σουρμελή, που αποθεώθηκαν από το κοινό.  Στο πιάνο συνόδευσε η διακεκριμένη και ταλαντούχα πιανίστα Olena Fedko που έχει συμμετάσχει σε πολλά κονσέρτα και όπερες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.  Να σημειώσουμε ότι η Λυρική βραδιά και η όλη διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Πύργου και την προσωπική φροντίδα για την επιτυχία της,  του αντιπροέδρου Νίκου Λαϊνόπουλου τον οποίο μάλιστα ευχαρίστησε στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, τονίζοντας ότι στόχος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας είναι όπως πάντα η διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμού στην περιοχή μας.

Το πρώτο μέρος της βραδιάς, ξεκίνησε με την εντυπωσιακή εμφάνιση της Χορωδίας Μυρτουντίων με τις τόσες διακρίσεις και συμμετοχές,  που ερμήνευσαν υπό την Δ/νση της μαέστρου Λένας Σουρμελή έργα των Verdi,  Faurem , Mascagni και το γνωστό Ave Maria του Vavilov και έκλεισε με την ερμηνεία της σοπράνο Χρύσας Πανταζοπούλου σε ένα κοινό λυρικό τραγούδι με την χορωδία.

Το δεύτερο μέρος, περιελάμβανε λυρικά τραγούδια G. Verdi, G. Fauré, P. Mascagni, G. Rossini, J. Offenbach, L.  Delibes, F. Lehar κ.α.που ερμήνευσαν οι προσκεκλημένοι σολίστ, η Λένα Σουρμελή, η νεαρή ταλαντούχα και ανερχόμενη Πυργιώτισσα σοπράνο Κωνσταντίνα Μπρη και ο τενόρος Λάμπρος Ρώσσης, μέλη της χορωδίας Μυρτουντίων  οι δύο τελευταίοι, εμφανίσεις που συνδυάστηκαν με μια εντυπωσιακή θεατρικότητα. Το βαλς της Λένας Σουρμελή με τον Λάμπρο Ρώσση, οι υπέροχες «γάτες» του Rossini με την Λένα Σουρμελή και την Χρύσα Πανταζοπούλου και την πιανίστα να φορά μάσκα γάτας και βεβαίως την εμφάνιση του Ανδρέα Καλλιβωκά που έκλεψε την παράσταση με το ταλέντο του αλλά και το χιούμορ του και καταχειροκροτήθηκε ιδιαίτερα με την ερμηνεία του στο πασίγνωστο και υπέροχο τραγούδι Caruso του Lucio Dalla που γράφτηκε για τον Enrico Caruso και που προκάλεσε συναισθήματα συγκίνησης και νοσταλγίας. Μάλιστα στην ερμηνεία του  τον Ανδρέα Καλλιβωκά συνόδευε μάλιστα και το κοινό!

Η βραδιά έκλεισε με τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού, με ένα τραγούδι που ερμήνευσαν από κοινού η Χορωδία Μυρτουντίων που βγήκε ξανά στην σκηνή μαζί με τους σολίστ και τις ανθοδέσμες που τους προσέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας για την μοναδική βραδιά, αλλά και μια εικόνα της Παναγίας που χάρισε την Χορωδία ο πρόεδρος και την προσέφερε στην κ. Σουρμελή ο  Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος