FOLLOW US: facebook twitter

Μια ευχή, μια ζωή!: Το ΚΔΑΠ Ζαχάρως δημιούργησε ένα τρυφερό βίντεο για το Make a Wish για τα άρρωστα παιδιά

Ημερομηνία: 27-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με ένα εξαιρετικό και τρυφερό βίντεο συμμετείχε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρωςστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στο διαγωνισμό «Αστέρι της Ευχής», στηρίζοντας τον μη κερδοσκοπικό και φιλανθρωπικό οργανισμό «Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος» που εκπληρώνει επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές ασθένειες. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, η διάδοση μηνυμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, τόσο για τον εθελοντισμό, όσο και για την προσφορά. Το μήνυμα της δράσης ήταν «To παιδί σκέφτεται για το παιδί, τα υγιή παιδιά σκέφτονται για τα άρρωστα παιδιά».

Οι μαθητές του ΚΔΑΠ Ζαχάρως μαζί με τον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ και εκπαιδευτικό υπεύθυνογια την πρωτοβουλία αυτή, Γιάννη Μπιτζούνη, δημιούργησαν ένα υπέροχο βίντεο γυρισμένο  στο σχολείο τους, σε γειτονιές της πόλης αλλά και στην παραλία της Ζαχάρως – όπου «ψαρεύουν» το μπουκάλι των ευχών από τη θάλασσα- με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά στέλνουν το δικό τους μήνυμα σε άλλους συνομήλικους τους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, μήνυμα ελπίδας και αγάπης για να κρατηθούν στη ζωή.  Το συγκεκριμένο βίντεο το οποίο ήδη ανέβηκε στο διαδίκτυο, ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ ωραίας  δημιουργικής δουλειάς  και αρκετών συντελεστών για να φτάσει στο τελικό του αποτέλεσμα.

Στη δημιουργία του βίντεο συνέβαλλαν η  δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Ζαχάρως, ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως και εκπαιδευτικός υπεύθυνος για την πρωτοβουλία, Γιάννης Μπιτζούνης, η εκπαιδευτικός Αγγελική Παντή, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ζαχάρως και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Ζαχάρως, Χριστίνα Αντωνοπούλου και Μαριφαίη Γουργούλη. Το βίντεο επιμελήθηκαν οι Προκόπης και Σπύρος Μανουσόπουλος. Φιλική καλλιτεχνική συμμετοχή είχε η animator Αφροδίτη Μπιτζούνη. Τα τραγούδια που ακούγονται είναι «το βαλς των χαμένων ονείρων» του Μάνου Χατζηδάκη και το «Believer»των Imagine Dragons. Φιλική συμμετοχή στο βίντεο έχει ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, Δημήτρης Ουγγαρέζος. Σημαντική επίσης ήταν η βοήθεια των γονέων των παιδιών, καθώς και των Διονυσίας Καλατζή και Κλαίρης  Αποστολοπούλου.

Τι είναι το Make A Wish και το ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ

Ο Οργανισμός Make AWish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές των παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά που έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή ασθένεια. Από το 1996 που ιδρύθηκε το  Make A Wish Greece(Κάνε μια ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2500ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο διαγωνισμό ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ ετοιμάζουν μια δημιουργική πρόταση που αναρτάται στη σελίδα του Οργανισμούστο Facebook και οι πιο δημιουργικές ιδέες βραβεύονται.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, το σχολείο που συμμετέχει παραλαμβάνει το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας της Ευχής, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν ποια ευχή παιδιού βοήθησαν να εκπληρωθεί μεταμορφώνοντας τη ζωή του.

Με μια δωρεά €2, οι μαθητές παίρνουν ένα Αστέρι πάνω στο οποίο μπορούν να γράψουν την Ευχή τους. Με αυτόν τον τρόπο ένα χάρτινο αστεράκι μέσα από την αγάπη και τις Ευχές των παιδιών γίνεται μαγικό!  Αυτή ήταν και η συμμετοχή των μαθητών του ΚΔΑΠ Ζαχάρως, που εφοδιασμένοι με τα μαγικά αστεράκια τους, πολύχρωμα μπαλόνια και την ψυχή τους γεμάτη αγάπη, θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.  Όποιος επιθυμεί μπορεί να δει το βίντεο του ΚΔΑΠ Ζαχάρως στην σελίδα του στο Facebook. Πραγματικά είναι υπέροχο, γεμάτο ευαισθησία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές τους, στα παιδιά αλλά και στον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ, Γιάννη Μπιτζούνη που ανέλαβε να υλοποιήσει αυτήν την ιδέα!

Δείτε το βίντεο:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος