FOLLOW US: facebook twitter

Διαμάντια στα συντρίμμια!: Μια εναλλακτική γκαλερί, μια Φάμπρικα Τέχνης, με έργα γκράφιτι στο ερειπωμένο εργοστάσιο Κουντούρη

Ημερομηνία: 05-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Μέσα στο αχανές ερειπωμένο πρώην εργοστάσιο Κουντούρη στη Συντριάδα στον Πύργο, αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μοναδικό. Στους τεράστιους τοίχους έχει αποτυπωθεί το χθες και το σήμερα, η πραγματικότητα και τα κακώς κείμενα της ζωής που ζούμε, από καλλιτέχνες της πόλης που με όπλο το σπρέι τους δημιούργησαν μια γκαλερί έργων τέχνης σπάνιων και μοναδικών.

Το περασμένο Σάββατο, μια ομάδα ανήσυχων καλλιτεχνών, μια παρέα φίλων «γ-καρδιακών» διακίνησαν ένα κάλεσμα μέσω των social media και η ανταπόκριση ήταν πέραν του δέοντος θετική. Περισσότεροι από 800 νέοι και νέες αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, κατέκλυσαν το χώρο και θαύμασαν από κοντά τις δημιουργίες των street artists που με τον κατάλληλο φωτισμό και τη συνοδεία ηχητικών και βίντεο σε πολλές περιπτώσεις, αναδείκνυαν την υπέροχη αυτή τέχνη. Μια τέχνη, από νέους ανθρώπους, καλλιτέχνες, που ζωγράφισαν βγάζοντας όλη τους την ενέργεια απίστευτες πραγματικά τοιχογραφίες.

Εικαστικά δημιουργήματα που «κάτι έχουν να σου πουν», σε μια υπαίθρια γκαλερί που δε περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητη!

Εντυπωσιακό ήταν και το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε και το οποίο αποτύπωνε όλη τη διαδικασία της δημιουργίας μέσα στο ερειπωμένο εργοστάσιο, τεσσάρων τουλάχιστον ετών.

Και μπορεί η βραδιά να έληξε σύντομα, μετά την ανησυχία των περιοίκων που κάλεσαν την αστυνομία, το σίγουρο είναι πως δεν έληξε άδοξα και ευελπιστούμε το καλλιτεχνικό αυτό δυναμικό της πόλης να συνεχίσει να ξεδιπλώνει τις σκέψεις του, ομορφαίνοντας το γκρίζο γύρω μας…

(Φωτογραφιες: Τζίμης Γεωργιόπουλος)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος