FOLLOW US: facebook twitter

«Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος» – Μια ατμοσφαιρική παράσταση που εντυπωσίασε τους θεατές στο Μουσείο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Στους αρχέγονους κοσμικούς μύθους της Ελλάδας, ταξίδεψε  το κοινό το διήμερο Δευτέρας και  Τρίτης σε δύο παραστάσεις, το θέατρο Altera Pars που παρουσίασε στον αύλειο χώρου του αρχαιολογικού μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας την μουσικοθεατρική performance “Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος”. Μια εξαιρετική παράσταση εμπνευσμένη από την Κοσμογινία του Ησίοδου,  με μία ηθοποιό, έναν μουσικό και πολλά παραδοσιακά όργανα απ’ όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”. Να σημειώσουμε ότι η παράσταση είχε προγραμματιστεί αρχικά για το διήμερο 10 και 11 Αυγούστου, όμως αναβλήθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία και ειδικά στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και έτσι προγραμματίστηκε εκ νέου για τιε 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα, κιθάρα και εσωτερικός χώρος

«Τι είναι ο χρόνος και μπορούμε άραγε ποτέ να τον δαμάσουμε;» Απ’ αυτό το ερώτημα εκκινεί η παράσταση και αναζητώντας απαντήσεις στρέφεται στον αρχέγονο ελληνικό μύθο του Κρόνου και την κοσμογονική σύγκρουσή του με τον Δία. Ο Κρόνος συμβολίζει τον αδηφάγο χρόνο, που καταβροχθίζει τα παιδιά του οδηγώντας τα στην ανυπαρξία. Την παντοδυναμία του έρχεται ν’ ανατρέψει το μοναδικό παιδί που ξέφυγε της καταστροφικής μανίας του, ο Δίας, σύμβολο και πηγή της «ζωής».

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και άτομα που στέκονται

Η παράσταση προσεγγίζει τον μύθο ως το διαχρονικό όνειρο εξάλειψης του χρόνου, που μας υπενθυμίζει πως ο χρόνος τελικά μπορεί να νικηθεί εκεί που η ζωή επικρατεί. Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και πλαισιώνεται από ορφικούς ύμνους.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Η ατμοσφαιρική αυτή παράσταση απέκτησε προστιθέμενη αξία από  το υποβλητικό ενεργειακό τοπίο του αρχαιολογικού χώρου  που αναδυόταν στο βάθος μέσα από το σκοτάδι  και τα ιδιαίτερα εφέ φωτισμού και που έδενε απόλυτα με τον μύθο, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα μαγευτικό που κατέκτησε τους θεατές. Η ηθοποιός Αγγελική Κοντού έκανε μια πραγματικά συναρπαστική ερμηνεία!

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος

Σύλληψη – Ιδέα – Ερμηνεία: Aγγελική Κοντού

Μουσική – Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Διαμαντόπουλος

Επιστημονική σύμβουλος: Mίνα Χειμώνα

Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα

Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Φωτογραφίες Πουλχερία Γεωργιοπούλου

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Και δώσε μας άριστη υγεία και τη θεά ειρήνη And give us excellent health and the goddess of peace I1"


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος