FOLLOW US: facebook twitter

Μια αγκαλιά τραγούδια για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ημερομηνία: 28-12-2022 | Συντάκτης:

Υπέροχη συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης στον Απόλλωνα με στόχο την συγκέντρωση τροφίμων και παιχνιδιών για τα Κ.Η.Φ Πύργου, Βροχίτσας και Κυλλήνης 

-Συμμετείχαν: Σ. Βόσσου, Μ. Καραντίνης, Γ. Αδαμόπουλος Χρ. Γαλιάτσου, Μ.Ανδρουλιδάκης, Γ.  Σταματογιάννης, Μ. Τσοκάνη- Καλλιτεχνική επιμέλεια Γ. Τζουανόπουλος

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μια υπέροχη βραδιά γεμάτη από παλιά -αλλά και νέα-  αγαπημένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, είχαν την χαρά να απολαύσουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην συναυλία αγάπης για τα παιδιά, αφιερωμένη στον «Χαμόγελου του παιδιού», το βράδυ της Δευτέρας, στο θέατρο Απόλλων. Η συναυλία αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του Πυργιώτη ανερχόμενου τραγουδιστή Γιώργου Αδαμόπουλου με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Τζουανόπουλου και στόχος ήταν αντί εισιτηρίου- καθώς η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό- να συγκεντρωθούν τρόφιμα και παιχνίδια για να μοιραστούν στο «Χαμόγελο του παιδιού», στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας στον Πύργο, στη Βροχίτσα και στην Κυλλήνη . Και όντως η ανταπόκριση από αυτήν την συναυλία αλληλεγγύης ήταν μεγάλη, αφού ο κόσμος στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια αυτή και συγκεντρώθηκαν πολλά τρόφιμα και παιχνίδια, που θα ενισχύσουν το έργο του Οργανισμού και θα σκορπίσουν χαμόγελα στα παιδιά που τούτες τις εορταστικές ημέρες, κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μακριά από τις οικογένειές τους, στην αγκαλιά του «Χαμόγελου».

Οι διοργανωτές λοιπόν αυτής της συναυλίας, αποφάσισαν να δείξουν την αγάπη τους στα παιδιά τραγουδώντας, «επιστρατεύοντας» και αγαπημένους καλλιτέχνες που τραγούδησαν μαζί τους, όπως τη Σοφία Βόσσου, τον Μανώλη Καραντίνη, τηνΧριστιάνναΓαλιάτσου, τον Μανώλης Ανδρουλιδάκη, τον Γιάννη Σταματογιάννη και την  Μαρίνα Τσοκάνη, σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που κατέκλυσε τον Απόλλωνα.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος ήταν εκείνος που καλωσόρισε τον κόσμο σε αυτήν την όμορφη βραδιά, τονίζοντας ότι  εδώ και 27 χρόνια το «Χαμόγελο του παιδιού» βρίσκεται δίπλα σε κάθε ευάλωτο παιδί και οικογένεια και εδώ στον Πύργο προσφέρει σημαντικό έργο, με πρωτεργάτη τον Γιάννη Λαμπρόπουλο που ήταν και παρών στη συναυλία. Τόνισε ακόμα ότι αυτές τις άγιες ημέρες πάντα το μυαλό μας βρίσκεται κοντά στα παιδιά, όχι μόνο σε εκείνα που φιλοξενούνται από το ‘Χαμόγελο» αλλά και στα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς. «Γι αυτό και απόψε- επισήμανε- αφιερώνουμε αυτή τη βραδιά σε όλα τα παιδιά που πρέπει να χαμογελούν γιατί είναι το μέλλον του κόσμου». Στη συνέχεια παρουσίασε τον Γιώργο Αδαμόπουλο και διηγήθηκε για το πως ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία και πως βρέθηκαν οι δυο τους, λέγοντας ότι έχει πλέον μια αλματώδη εξέλιξη ως καλλιτέχνης και στην ουσία η εμφάνισή του στην συναυλία αγάπης, είναι η δική του βραδιά απέναντι στο κοινό του Πύργου.

Στην συνέχεια ο Γιώργος Αδαμόπουλος μιλώντας γι αυτήν την πρωτοβουλία, ανέφερε ότι ο ίδιος όταν ήταν μικρός τραγουδούσε στην χορωδία του Χαμόγελου του παιδιού στον Πύργο και το γεγονός αυτό ενίσχυσε τους δεσμούς του με τον Οργανισμό, γι αυτό και ήθελε τούτες τις γιορτινές μέρες, να συνεισφέρει στο ελάχιστο στο έργο που γίνεται τοπικά αλλά και πανελλαδικά.

Και σειρά είχε μετά το τραγούδι, όπου ερμήνευσε γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια, αλλά και τραγούδια όπου τον στίχο έχει γράψει ο Γιάννης Τζουανόπουλος και με τα οποία ξεκίνησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, το  «Σ’ αγαπώ φωνάζω», σε πρώτη εκτέλεση σε μουσική του Ευρυπίδη Νικολίδη και το γνωστό τραγούδι « Σαν τα περιπολικά» που έχει την υπογραφή του Αλέξη Παπαδημητρίου και έχει ερμηνεύσει ο Αντώνης Καλογιάννης σε μουσική διασκευή τώρα του Κώστα Αγέρη. Ακολούθησαν πολλά και αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσε και ο ίδιος αλλά και  όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη συναυλία, ενώ ο Μανώλης Καραντίνης , ο μέτρ του μπουζουκιού για μια ακόμα φορά ήταν συναρπαστικός, ενώ με τον Γιάννη Σταματογιάννη έκαναν ένα τρομερό ντουέτο!. Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του κιθαρίστα και συνθέτη  Μανώλη Ανδρουλιδάκη που τραγούδησε και δύο τραγούδια του Γιάννη Τζουανόπουλου, όπως και της αγαπημένης  Σοφίας Βόσσου και της νεαρής Χριστιάνας Γαλιάτσου.  

Την πρωτοβουλία στήριξε και ο δήμος Πύργου ο οποίος παραχώρησε δωρεάν το θέατρο για την διεξαγωγή της συναυλίας και τον οποίο ευχαρίστησε ο Γ. Τζουανόπουλος και για την συνεργασία που είχαν το καλοκαίρι, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στις πολιτιστικές δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την συνεισφορά του  Νίκου Κοροβέση στον Πολιτισμό.

Την συναυλία αγάπης παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μ. Κατρίνης, Δ. Αυγερινοπούλου, Α. Νικολακόπουλος, Δ. Καλαματιανός, ο αντιπ. Πολιτισμού και τουρισμού Ν. Κοροβέσης, ο αν. δήμαρχος Πύργου Γ. Αργυρόπουλος, ο ταμίας του Χαμόγελου του παιδιού Γ. Λαμπρόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε» Στ. Καννής, ο υπ. δήμαρχος Πύργου Δ. Μπέλτσος κ.α

bsh


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος