FOLLOW US: facebook twitter

Μια αγκαλιά αγάπης και ένα παιχνίδι για τα «παιδιά του πολέμου»

Ημερομηνία: 14-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Στη δομή της Μυρσίνης εκπρόσωποι της Συμπολιτείας Ολυμπίας

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η 11η Δεκεμβρίου και εκπρόσωποι της  Συμπολιτείας Ολυμπίας, γέμισαν χαμόγελα τα παιδιά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Μυρσίνης του Νομού Ηλείας προσφέροντας παιχνίδια και βιβλία.

Σε μια περίοδο όπου επικρατεί η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που με τη σειρά τους παράγουν ρατσισμό και ξενοφοβία τα μέλη της Συμπολιτείας Ολυμπίας έστειλαν από τη Μυρσίνη ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε παιδιά και στις οικογένειές τους που επλήγησαν από τον πόλεμο στη χώρα τους.

Τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών παιδιών αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του «Δρόμου Εκεχειρίας» που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ηλεία, συνδέοντας τη διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, Ήλιδα με τον τόπο τέλεσης των αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία. 

Η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη δήλωσε: «Στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος της Οργάνωσης ανοίξαμε μια αγκαλιά για τα «παιδιά του πολέμου» μαζεύοντας παιχνίδια και βιβλία. Ανοίξαμε μια αγκαλιά για τα παιδιά που πάλεψαν με τα μανιασμένα κύματα,  για να φτάσουν στην Ελλάδα αναζητώντας έναν καλύτερο κόσμο χωρίς βομβαρδισμούς και πείνα. Σε ένα καλύτερο κόσμο που θα βασιλεύει η ειρήνη! Και τι καλύτερο να το δείξουμε σε αυτόν ακριβώς τον τόπο που γεννήθηκε η έννοια της εκεχειρίας, η οποία αποτελεί προπομπό της ειρήνης και στην αρχαία Ελλάδα ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι με τη βοήθεια φίλων της Οργάνωσης συγκεντρώσαμε  παιχνίδια ώστε να απαλύνουμε έστω και κατά το ελάχιστο τον πόνο του αναγκαστικού εκτοπισμού από τις εστίες και την πατρίδα αυτών των παιδιών. Η προσπάθεια αυτή οπωσδήποτε θα έχει συνέχεια».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ διευθυντής της δομής που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στη Μυρσίνη καθώς και ο πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος Μυρσίνης κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος.

Η Γραμματέας της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Άννα Παπαϊωάννου Γεωργακοπούλου επισήμανε: «Ευχαριστούμε τους γονείς και τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσέφεραν παιχνίδια. Με το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε είχαμε σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους τόσο σε θέματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και να φέρουμε την ελπίδα ότι «ο Δρόμος της Εκεχειρίας» είναι ένας δρόμος που μπορεί να οδηγήσει και στη δική τους εκεχειρία και ειρήνη…»



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος