FOLLOW US: facebook twitter

Μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία να αποκτήσει «στέγη» το ΕΕΕΕΚ Πύργου

Ημερομηνία: 30-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα
Λήγει η προθεσμία υποβολής πρότασης στις 31/12 για 4 προσκλήσεις
-Κανένα αίτημα από τον δήμο Πύργου ως τις 21/12, επισημαίνει η Κεραμέως

Ορατός είναι ο κίνδυνος να χαθούν πόροι για την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει το ΕΕΕΕΚ Πύργου, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 εκπνέει η προθεσμία υποβολής προτάσεων από την πλευρά του δήμου Πύργου για τέσσερις προσκλήσεις  του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής πρότασης σε προσκλήσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» («Αξιοποίηση κτιριακού αποθέματος των Δήμων», «Αστική Αναζωογόνηση», «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος», «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας) με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης την τελευταία μέρα του έτους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των εν λόγω Προσκλήσεων.

Όπως όμως αναφέρει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η «Πρωινή» , έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020 δεν είχε κατατεθεί σχετικό αίτημα για σύνταξη κτιριολογικού προγράμματος από την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως προβλέπεται βάσει της νομοθεσίας.

«Η μέριμνα για τη σχολική στέγη, για έργα συντήρησης, επισκευής, βελτίωσης υφιστάμενων διδακτηρίων, ανέγερσης νέων διδακτηρίων, εμπίπτει στον τομέα ευθύνης των Δήμων. Από το αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν προκύπτει σχετικό αίτημα για σύνταξη κτηριολογικού προγράμματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί νέα πρόσκληση, η οποία όμως θα προβλέπει μόνο τη συντήρηση και την επισκευή σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων, γεγονός που σημαίνει ότι είναι άγνωστο αν θα μπορέσει ο δήμος Πύργου σύντομα να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για νέο κτίριο που θα στεγάσει το ΕΕΕΕΚ Πύργου.

Δέκα χρόνια στα λυόμενα…

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», τον περασμένο Σεπτέμβριο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου είχε ενημερώσει ενδιαφερόμενους βουλευτές του νομού για το τι χρειάζεται να γίνει προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Η διευθύντρια του σχολείου, Αγγελική Πετρόγιαννη δήλωσε στην «Πρωινή» ότι συμπληρώνονται δέκα χρόνια λειτουργίας σε λυόμενες αίθουσες, προσθέτοντας ότι οι φθορές και τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί.

«Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθεί ο δήμος και να κάνει ό,τι μπορεί για να δρομολογήσει την ανέγερση νέου κτιρίου ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να κάνουν μαθήματα σε σύγχρονες αίθουσες, χωρίς προβλήματα, και να πιάσει τόπο και η δωρεά του Μητροπολίτη», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Μητρόπολη Ηλείας έχει προσφερθεί οικόπεδο δίπλα στα λυόμενα, για να επεκταθεί το σχολείο και να καλύψει τις ανάγκες του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος