FOLLOW US: facebook twitter

Μέχρι τέλη Νοέμβρη θα λειτουργήσουν τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα

Ημερομηνία: 18-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

loutra-kaiafa1

Με θετικό πρόσημο η έναρξη της λουτρικής περιόδου

Με θετικό πρόσημο, έχει ξεκινήσει από τις 18 Ιουνίου, η φετινή σεζόν στα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα και μέχρι τη λήξη της λουτρικής περιόδου στα τέλη Νοέμβρη, εκτιμάται ότι η επισκεψιμότητα θα είναι μεγαλύτερη από πέρυσι.

loutra-kaiafa3

Αν και μέχρι τώρα, η θερμαινόμενη πισίνα, που σου δίνει την αίσθηση ευεξίας των spa λειτουργεί μόνο πρωινό ωράριο, την έχουν ήδη επισκεφθεί άτομα διαφόρων ηλικιών εκτός εκπτωτικών πακέτων. Από βδομάδα ωστόσο, σύμφωνα με τον Διευθυντή των Λουτρών Καϊάφα κ. Νίκο Λευκαδίτη, τα λουτρά θα λειτουργούν και σε απογευματινή βάρδια με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται σταδιακά καθώς ήδη οι κρατήσεις στο ξενοδοχείο «Ολύμπια» αγγίζει σε πληρότητα το 60% και θεωρείται βέβαιο ότι στην πορεία θα γεμίσει.

Όσον αφορά το προσωπικό, ήδη εργάζονται 7 άτομα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρόσληψη ακόμα 7 εποχιακών.

loutra-kaiafa2

«Με το δεξί»

Η φετινή λουτρική περίοδος, όπως τόνισε ο κ. Λευκαδίτης ξεκίνησε θετικά και όπως όλα δείχνουν, από τις κρατήσεις στο ξενοδοχείο αλλά και από το ενδιαφέρον που έχει εμφανιστεί θα κυλήσει καλύτερα από πέρυσι όπου περισσότερα από 1600 άτομα πέρασαν από τα Λουτρά. Κι όταν λέμε 1600 άτομα, δεν εννοούμε ότι κόπηκαν μόνο τόσα εισιτήρια, μιλάμε για τις ατομικές καρτέλες που εκδόθηκαν, γιατί ο κάθε λουόμενος  μπορεί να έκανε 10-20 μπάνια αλλά μπορεί και ένα από περιέργεια ή για εμπειρία. Οι πιο πολλοί λουόμενοι, το 90% δηλαδή,  έκανε  σειρά από μπάνια και αυτό μεταφράζεται συνολικά σε χιλιάδες εισιτήρια.

loutra-kaiafa-leukaditis

«Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον για τους ατομικούς λουτήρες ωστόσο είμαστε έτοιμοι να τους ανοίξουμε όποτε μας ζητηθεί. Βέβαια, η πλειοψηφία επιλέγει κατά κύριο λόγο τη θερμαινόμενη πισίνα με το ιαματικό ζεστό νερό που έρχεται κατευθείαν από τις πηγές και έχει μια θερμοκρασία 28-30ο ανάλογα με τον καιρό. Το επόμενο διάστημα επίσης, θα ξεκινήσουν τις λούσεις και άτομα που διαθέτουν εκπτωτικά κουπόνια για διάφορες κατηγορίες λουομένων με το εισιτήριο να παραμένει το ίδιο με πέρυσι. Δηλαδή, 6 ευρώ για την πισίνα και 6,5 ευρώ για τους ατομικούς λουτήρες (μπανιέρες)».

loutra-kaiafa4

Επίδομα λουτροθεραπείας

Το επίδομα λουτροθεραπείας χορηγείται από τον ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους, όταν είναι αναγκαία η θεραπεία της πάθησής τους, σε αναγνωρισμένες από το κράτος Λουτροπηγές, κατά την διάρκεια της λουτρικής περιόδου, η οποία διαρκεί από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Οκτωβρίου, εκάστου έτους και ανέρχεται στο ποσό των 150 €. Το ανωτέρω ποσό χορηγείται για την πραγματοποίηση κατά ανώτατο όριο 15 λούσεων. Δικαίωμα για την χορήγηση του επιδόματος Λουτροθεραπείας έχουν οι ασφαλισμένοι που πάσχουν από τις κάτωθι παθήσεις: Αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις με προβολή του μυοσκελετικού συστήματος, που δεν βρίσκεται σε οξύ στάδιο. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται παθήσεις όπως οι κάτωθι: α) Ρευματοειδής αρθρίτιδα β) Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος γ) Συστηματική σκλήρυνση δ) Πολυμυοσίτιδα-Δερματίτιδα ε) Ρευματοειδή πολυμυαλγία στ) Μεικτή νόσος του συνδετικού ιστού 2)Μετατραυματικές δυσκαμψίες, Μετατραυματική αρθρίτιδα 3)Δερματοπάθειες Στην κατηγορία αυτή υπάγονται η ψωρίαση, το χρόνιο έκζεμα και η χρόνια διάχυτη νευροδερματίτιδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος