FOLLOW US: facebook twitter

Η ώρα του μηχανογραφικού – Μέχρι τα μέσα Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Ημερομηνία: 29-06-2020 | Συντάκτης:
panelladikes

Το αργότερο στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης των πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

«Περιμένουμε αποτελέσματα γύρω στις 10 Ιουλίου. Θα εξαρτηθεί από μία σειρά από παράγοντες, αλλά μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένονται τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων στα βασικά μαθήματα», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Ξεκινά η υποβολή των μηχανογραφικών

Από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψήφιους προς εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 7 Ιουλίου και άλλη μία μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Εφιστάται προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο, 29 Ιουνίου ως 17 Ιουλίου.

Βάσεις: Χωρίς διαφοροποιήσεις συγκριτικά με το 2019

Οι πρώτες εκτιμήσεις των καθηγητών που διορθώνουν τα γραπτά των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών, αναφέρουν ότι βαθμολογικές επιδόσεις δε θα έχουν εντυπωσιακές διαφοροποιήσεις συγκριτικά µε το 2019, άρα το ίδιο θα συµβεί και µε τις βάσεις. Μέχρι στιγµής έχει ολοκληρωθεί η βαθµολόγηση στα δύο πρώτα εξεταζόµενα µαθήµατα (Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και Αρχαία Ελληνικά), ενώ µόλις προχθες ξεκίνησε η διαδικασία στα Μαθηµατικά. Αυτό σηµαίνει ότι οι εκτιµήσεις για τις βάσεις είναι πρόωρες. Ασφαλέστερα συµπεράσµατα θα προκύψουν όταν ανακοινωθούν οι βαθµοί και τα στατιστικά στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας.

Σε γενικές γραµµές, όµως, από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι πιθανόν να έχουµε µια µικρή πτώση στο 1ο Επιστηµονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νοµικές και Κοινωνικές Επιστήµες) και οριακές αυξήσεις σε όλα τα υπόλοιπα, και κυρίως στις χαµηλόβαθµες σχολές. Οπως υπογραµµίζουν εκπαιδευτικοί-αναλυτές, οι υποψήφιοι φαίνεται να έχουν ίδιες επιδόσεις µε την περσινή χρονιά σε Αρχαία και Ιστορία, ενώ στην Κοινωνιολογία -στην οποία φέτος οι µαθητές εξετάστηκαν για πρώτη φορά σε αντικατάσταση των Λατινικών- από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν υψηλές επιδόσεις, όπως γινόταν µε τα Λατινικά τα προηγούµενα χρόνια. Τα ίδια ισχύουν και για την Εκθεση, που φέτος εξετάστηκε για πρώτη φορά µαζί µε τη Λογοτεχνία. Ετσι µαζί και µε την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας, πιθανολογούν ότι µπορεί να έχουµε µια έστω και µικρή πτώση των βάσεων στο 1ο Επιστηµονικό Πεδίο. Για τα υπόλοιπα επιστηµονικά πεδία εκτιµούν έστω και µικρή άνοδο στα µόρια, κάτι που θα φανεί και στις πολυπόθητες Ιατρικές Σχολές. Σε αυτό θα συντελέσει και η καλύτερη εικόνα στο µάθηµα της Χηµείας φέτος, µε δεδοµένο ότι πέρυσι στο µάθηµα οι υποψήφιοι «πάτωσαν», όπως έγινε και στα Μαθηµατικά. Ιδιαίτερα στο 4ο Επιστηµονικό Πεδίο η άνοδος εντοπίζεται περισσότερο στις χαµηλόβαθµες σχολές.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος