FOLLOW US: facebook twitter

Μετρούν αντίστροφα οι καρπουζοπαραγωγοί της Ηλείας για τα θερμοκηπιακά

Ημερομηνία: 22-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Σε φάση προετοιμασίας για την επερχόμενη φύτευση στα θερμοκήπιά τους βρίσκονται οι καρπουζοπαραγωγοί της Ηλείας. Οι πρώτες φυτεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα και, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η καλλιέργεια θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, χωρίς να αποκλείεται να είναι και λίγο αυξημένη λόγω της ζήτησης των προηγούμενων χρόνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Νομό Ηλείας η καλλιέργεια σε θερμοκήπια αφορά περίπου 3.000 εκτάσεις.

Με τις πρώτες φυτεύσεις, λοιπόν, να γίνονται στα τέλη Ιανουαρίου, η πρώτη συγκομιδή του προϊόντος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των παραγωγών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του Απρίλη.

Όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο παραγωγός Νίκος Κρίγκος, ο οποίος καλλιεργεί σε θερμοκήπια 30 στρέμματα καρπούζι στο Παλούκι και την Κουρούτα Ηλείας, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι παραγγελίες των φυτών και, αυτήν τη στιγμή, γίνεται η προετοιμασία του εδάφους με τα ανάλογα λιπάσματα. «Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις σε θερμοκήπια αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, μπορεί και λίγο περισσότερο, λόγω των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί στους παραγωγούς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα της περιοχής να παράγει πρώιμα καρπούζια», τονίζει ο κ. Κρίγκος.

Μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις πρώιμου καρπουζιού έχουν αυξηθεί στον Νομό Ηλείας κατά 30%, με την τάση να μεγαλώνει συνεχώς. Η αύξηση αυτή είναι απόρροια της καλής πορείας που παρουσιάζουν τα πρώιμα καρπούζια στην αγορά, λόγω και της αυξημένης ζήτησης. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που έχουν εγκαταλείψει τις καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας και πατάτας λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών και στρέφονται στο καρπούζι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος