FOLLOW US: facebook twitter

Μετρητής και τεχνικός σύμβουλος στο λιμάνι Κατακόλου

Ημερομηνία: 15-11-2021 | Συντάκτης:

Στόχος η υλοποίηση των έργων και η πλήρης εικόνα για την τουριστική κίνηση


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Μετρητής τουριστικών ροών αναμένεται να τοποθετηθεί σύντομα στο λιμάνι του Κατακόλου, καθώς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας.

Ο εξοπλισμός της καταμέτρησης των τουριστικών ροών θα τοποθετηθεί σε δύο σημεία του λιμένος Κατάκολου και συγκεκριμένα στις δύο εισόδους τουριστών εντός της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένος. Το Σύστημα Καταμέτρησης Τουριστών αφορά την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού που περιλαμβάνει επτά κάμερες με δύο σένσορες 3D, εξωτερικής χρήσης για την καταμέτρηση εισόδου αλλά και εξόδου των επισκεπτών για κάθε ένα από τα σημεία ενδιαφέροντος.

Οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε διάβαση, πεζοδρόμιο πεζών καθώς και στην έξοδο αντιστοίχως. Η προμήθεια αφορά μηχανισμούς καμερών οι οποίες θα συνδυάζουν την εικόνα των ανθρώπων και θα μπορούν να διαχωρίσουν την επισκεψιμότητα, σε συνδυασμό με τη χρήση ενός εξειδικευμένου λογισμικού. Το συγκεκριμένο λογισμικό θα είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία εικόνων, τη συλλογή και την αποθήκευση δεδομένων και τη δημιουργία αναλυτικών καταστάσεων.

Η καταγραφή και η καταμέτρηση θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο και με απόλυτη επιτυχία και θα παρέχεται από τον Ανάδοχο υποστήριξη για την επίλυση προβλημάτων. Ο μηχανισμός καταγραφής τουριστικών ροών στον χώρο του λιμανιού υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Interreg».

Παράλληλα, το Λιμενικό Ταμείο προχωρά τις διαδικασίες για τη συνεργασία με τεχνικό σύμβουλο, υπηρεσία που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και έχει προϋπολογισμό περίπου 25.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Τάκης Αντωνακόπουλος, επιδίωξή του είναι να συνεργαστεί με μία από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, για να προχωρήσουν έργα και παρεμβάσεις στο Κατάκολο.

«Ορίσαμε αυστηρές προδιαγραφές για τον τεχνικό σύμβουλο που θα οριστεί στο Λιμάνι του Κατακόλου, προκειμένου να συνεργαστούμε με μία από τις έμπειρες εταιρείες σε ναυτιλιακά ζητήματα. Στόχος μας είναι να υλοποιηθούν τα δρομολογημένα έργα από φορέα με υψηλή κατάρτιση και εμπειρία, καθώς και να μας προταθούν νέες δράσεις παρεμβάσεις», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος