FOLLOW US: facebook twitter

«Μετρικό» χαράτσι 4,2 εκατ. ευρώ στα μικρά αλιευτικά σκάφη

Ημερομηνία: 10-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Οικονομία

Μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν οι αλιείς της χώρας, όταν ενημερώθηκαν για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το άρθρο 57 του νομοσχεδίου επιβάλλει ένα νέο τέλος (χαράτσι) στους ψαράδες, ρύθμιση που δεν είχε επιχειρήσει να περάσει μέχρι σήμερα καμιά άλλη κυβέρνηση.

Έτσι, η συντριπτική πλειονότητα των αλιέων, που ξεπερνούν τους 10.000 και οι οποίοι δραστηριοποιούνται με μικρά σκάφη, κάτω των 20 κόρων, θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν επιπλέον φόρους, πέρα από αυτούς που ήδη καταβάλλουν.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την οργή των αλιέων όλης της χώρας, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του άρθρου και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στους συλλόγους των αλιέων, η ανακοίνωση τους που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τελικά η μείωση φόρων που υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης είναι η επιβολή ενός χαρατσιού στα αλιευτικά. Άνθρακας ο θησαυρός για τους ψαράδες αυτής της χώρας που πίστεψαν τα παχιά λόγια και το ενδιαφέρον των βουλευτών για τους πτωχούς ψαράδες».

Θυμό και αγανάκτηση όμως προκαλούν και οι διαρροές που γίνονται από κυβερνητικούς κύκλους πως τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι ψαράδες είναι μικρά, ότι κακώς διαμαρτύρονται όσοι το κάνουν, ενώ τόσα χρόνια δεν φορολογούνταν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος