FOLLOW US: facebook twitter

Μέτρια δυσκολίας τα Μαθηματικά των ΕΠΑΛ

Ημερομηνία: 18-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα
Με Κοινωνιολογία, Χημεία και Πληροφορική συνεχίζουν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Παρεμφερή με τα περσινά, με σημεία αυξημένης δυσκολίας ήταν τα θέματα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) στα οποία εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων.

“Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης και ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να ανταπεξέλθει  και να πετύχει υψηλές βαθμολογίες” σχολίασε η ομάδα Μαθηματικών του φροντιστηρίου “ΑΛΜΑ”.

Συγκεκριμένα, το Α θέμα κάλυπτε σχεδόν όλη την ύλη της θεωρίας,  δεν είχε δυσκολίες και περιείχε ερώτηση συμπλήρωσης κενών όπως και πέρυσι . Το Β θέμα κάλυπτε όλο το μέρος της ύλης του κεφαλαίου του Διαφορικού Λογισμού και μπορεί να χαρακτηριστεί ως βατό για τους μαθητές.

Το Γ θέμα αναφέρεται στις ομαδοποιημένες παρατηρήσεις η δυσκολία είναι στην ερμηνεία του ιστογράμματος και του πολυγώνου των σχετικών συχνοτήτων. Γενικά τα ερωτήματα ήταν μέτριας δυσκολίας.

Το Δ θέμα τέλος ήταν αυξημένης δυσκολίας καθώς περιείχε γεωμετρικό πρόβλημα και οι μαθητές καλούνται με θυμηθούν γνώσεις γεωμετρίας. Τα ερωτήματα ήτανε διαβαθμισμένης δυσκολίας.

Γενικά τα θέματα των επαγγελματικών λυκείων μπορούν να χαρακτηριστούν μέτριας δυσκολίας χωρίς ιδιαίτερες πρωτοτυπίες εκτός από το γεωμετρικό πρόβλημα.

Μαθητές που έχουν προετοιμαστεί καλά και έχουν λύσει διαφορετικές ασκήσεις, δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Σήμερα, επιστρέφουν στα εξεταστικά κέντρα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων για να εξεταστούν στα μαθήματα της Κοινωνιολογίας, της Χημείας και της Πληροφορικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος