FOLLOW US: facebook twitter

Μέτρα στήριξης: Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη το απόγευμα-Την Πέμπτη η παρουσίασή τους

Ημερομηνία: 16-03-2022 | Συντάκτης:

Μήνυμα θα απευθύνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τα μέτρα στήριξης ενάντια στην ακρίβεια «κλείδωσαν» και θα παρουσιαστούν αύριο Πέμπτη στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.


Μέσω πλατφόρμας η επιδότηση στα καύσιμα

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα παρέχεται η στήριξη των πολιτών για την επιδότηση στην προμήθεια καυσίμων κίνησης, όπως ανέφερε το πρωί στον Ant1 ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο είναι σε εξέλιξη οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρούνται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης. Ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Αναφερθείς χθες στην παρέμβαση που προωθείται για την στήριξη των πολιτών έναντι των ανατιμήσεων στα καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε πει πως στόχος είναι οι καταναλωτές να πληρώνουν σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο θα είναι πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως. 

«Δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση ‘πυρηνικής φυσικής’ ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες» επισήμανε.

naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος