FOLLOW US: facebook twitter

Μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους μπροστά στο «τσουνάμι» κρουσμάτων

Ημερομηνία: 03-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Νέα μέτρα που στοχεύουν στους ανεμβολίαστους ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, καθώς η κατάσταση με την πανδημία έχει και πάλι ξεφύγει με δεύτερο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία ειδικά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Από το προσεχές Σάββατο, λοιπόν, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα:

– για να μπορούν να πάνε στην εργασία τους, είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα
– για να μπορούν να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια.

Αντιθέτως, θα μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης όπως τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, αλλά και τους ναούς για εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων.

Επίσης, ανακοίνωσε αυστηροποίηση ελέγχων και ποινών για τα καταστήματα, κάνοντας γνωστό ότι τα πρόστιμα θα ξεκινάνε από 5.000 ευρώ και με 15 μέρες αναστολή λειτουργία τους. Επιπλέον, ανέφερε ότι θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση του κόσμου για το σε ποια μαγαζιά γίνονται παραβάσεις.

Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα περιοριστικά μέτρα όπως την εποχή πριν την έλευση των εμβολίων, ξεκαθάρισε ο Θ. Πλεύρης, ενώ προανήγγειλε επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με μηνύματα, spots και μέσα απ’ τα ΜΜΕ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το μέτρο της αναστολής για τους γιατρούς θα παραμείνει. Επίσης, ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι επικουρικοί γιατροί δεν θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος