FOLLOW US: facebook twitter

Μέτρα ενάντια στις υψηλές τραπεζικές χρεώσεις ζητά η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)

Ημερομηνία: 15-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Την άμεση λήψη μέτρων ενάντια στην επιβολή νέων υψηλών τραπεζικών χρεώσεων που θα πλήξουν κι άλλο το εισόδημα των καταναλωτών, των μικρών επιχειρήσεων και της οικονομίας ζητά από το Κράτος και την Κεντρική Τράπεζα η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Όπως επισημαίνει, ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, γίνονται καθημερινά αποδέκτες έντονων παραπόνων εξαιτίας των νέων υψηλών τραπεζικών χρεώσεων που στόχο έχουν να αυξήσουν τα κέρδη των τραπεζών στις πλάτες των πελατών τους.

«Οι πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι, καθώς όλες σχεδόν οι κινήσεις περνούν υποχρεωτικά από τις τράπεζες. Παράλληλα, οι τράπεζες προσπαθούν να περιορίσουν τις συναλλαγές στα καταστήματα και να στρέψουν τους πελάτες τους στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών, ώστε να διευκολύνουν τα σχέδιά τους για μείωση του λειτουργικού κόστους, με απομάκρυνση υπαλλήλων και κλείσιμο καταστημάτων.

Ουσιαστικά, όλες αυτές οι χρεώσεις κατά την διαδικασία ανάληψης μετρητών μέσω ΑΤΜ , στις διάφορες Τράπεζες μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και οι χρεώσεις σε απλές διεκπεραιωτικές διαδικασίες καθώς και η επιβάρυνση των καταναλωτών με τη χρήση των πιστωτικών καρτών, θα ψαλιδίσουν κι άλλο το εισόδημα των καταναλωτών και θα επιβαρύνουν και τις μικρές επιχειρήσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος