FOLLOW US: facebook twitter

Μέτρα ανακούφισης επαγγελματιών – δημοτών λόγω κορονοϊού: Άρχισαν οι αιτήσεις στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 14-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Μείωση των τελών έως και 50% και αναστολή πάγιων υποχρεώσεων θα δουν επαγγελματίες αλλά και δημότες που θα υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στα πλαίσια των μέτρων ανακούφισης από τις συνέπειες του κορονοϊού.

Η υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή των δικαιούχων στα μέτρα έχει ξεκινήσει στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, στην Υπηρεσία Εσόδων. Πιο αναλυτικά, μετά την υπ΄αριθμ. 164312/24-09-2020 Απόφαση της Αποκεντρωμένης η οποία ενέκρινε την υπ΄αριθμ.  117/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας σχετικά  με τα μέτρα ελάφρυνσης, εγκρίθηκαν τα ακόλουθα (επιγραμματικά):

Α) Απαλλαγή από τέλος καθαριότητας και φωτισμού.

Β) Μείωση τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Γ) Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τις επιχειρήσεις που μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις (π.χ. Κυλικεία σχολείων, δημ. αναψυκτήρια κ. λ. π.) για όσο χρονικό διάστημα παρέμειναν κλειστές οι σχολικές μονάδες  (Π.Ν.Π 20-03-2020).

Δ) Παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2020.

Ε) Μείωση δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες ( Άποροι , Πολύτεκνοι- Τρίτεκνοι).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος