FOLLOW US: facebook twitter

«Μέτωπο» για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου – Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας διαμήνυσε ότι δε θα δεχτεί καμία καθυστέρηση

Ημερομηνία: 23-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική
-Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύργου και ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Καλαματιανός

«Απαιτούμε τώρα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, δεν θα δεχτούμε άλλη αναβολή…» είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας κατά την διάρκεια της συνεδρίασής του το βράδυ της Παρασκευής και προχώρησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος προαναγγέλλοντας αντιδράσεις σε περίπτωση που υπάρξουν καθυστερήσεις ή εμπλοκή στην υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης κάλεσε το Σώμα να λάβει ομόφωνες αποφάσεις, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη αντοχή για νέα αναβολή του έργου, ούτε μπορεί ο τόπος να αντέξει άλλους νεκρούς στο συγκεκριμένο δρόμο.

Στο συγκεκριμένο θέμα οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού είναι ενωμένοι και διεκδικούν από κοινού και αυτό θέλησε να καταδείξει και η παρουσία του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Ο κ. Αντωνακόπουλος κατέστησε σαφές ότι η Ηλεία θα πρέπει να είναι ανυποχώρητη στο συγκεκριμένο θέμα.

Το «παρών» στην συνεδρίαση έδωσε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος στην σύντομη τοποθέτησή του επικεντρώθηκε στην ενότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των δήμων στα μεγάλα ζητήματα και κάλεσε τους αιρετούς της Ηλείας να μην δώσουν σε κανέναν το δικαίωμα να τους επιρρίψει την ευθύνη της έλλειψης αποφασιστικότητας.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο με τον υφιστάμενο σχεδιασμό.

Παρόντας και ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο οποίος είπε ότι θα είναι μέγιστο λάθος να προχωρήσει το έργο με νέα εργολαβία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας στο ψήφισμά του αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, οι θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς του δήμου Ήλιδας και οι πολίτες, απαιτούν τώρα την κατασκευή του δρόμου ‘Πατρών-Πύργου’, καθώς και την λειτουργική σύνδεσή του με την Ολυμπία και με το Καλό Νερό- Τσακώνα. Η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου εννοείται ότι διακυβεύει την ασφάλεια των πολιτών και γίνεται έκκληση στον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει δεσμευτεί για την εκτέλεση του έργου. Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες δεν θα δεχτούν οποιαδήποτε αναβολή ή καθυστέρηση και ο δήμος με το Δημοτικό Συμβούλιο σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσονται για δράσεις και κινητοποιήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος