FOLLOW US: facebook twitter

Μετεξεταστέα η κα Κεραμέως

Ημερομηνία: 01-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
kerameos-niki6

Το “μυστικό της αποτυχίας” της υπουργού Παιδείας, που φαίνεται να συγκεντρώνει πυρά από πολλές κατευθύνσεις. Οργή στην κοινωνία για τις παλινωδίες σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Στον «αδύναμο κρίκο» της κυβέρνησης αναδεικνύεται η Νίκη Κεραμέως. Ενώ το άνοιγμα των σχολείων παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα, η υπουργός Παιδείας φαίνεται μοιάζει να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τη δυσαρέσκεια μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης, συμπεριλαμβανομένων και όσων στις τελευταίες εκλογές της ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία. Η Νίκη Κεραμέως όχι απλά δεν δικαιώνει προσδοκίες, αλλά έχει καταφέρει να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής. Σε μία περίοδο που το μείζον θέμα δεν είναι -αντικειμενικά- η παιδεία, αλλά η πανδημία και η οικονομία.

Τα σημάδια άλλωστε έχουν καταγραφεί εδώ και αρκετό καιρό. Εκεί όπου οι θετικές γνώμες για το έργο της κυβέρνησης στην Παιδεία ήταν μόλις 29,2% και οι αρνητικές 66,1%. Προφανώς στο υπουργείο Παιδείας δύσκολα μπορούν να ευελπιστούν ότι η εικόνα αυτή έχει μεταστραφεί, μετά την εικόνα χάους που παρουσιάζεται σήμερα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Η χειροτέρευση της εικόνας της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία, στα μάτια των πολιτών, είναι εξαιρετικά πιο πιθανό σενάριο.

Οι επικρίσεις που καταγράφονται εναντίον της Νίκης Κεραμέως μοιάζουν να ειναι …πολυσυλλεκτικές. Ίσως αυτές που προέρχονται από την αντιπολίτευση να θεωρηθούνται «φυσιολογικές», όμως για την υπουργό Παιδείας καταγράφεται αρνητικό κλίμα ακόμη σε ΜΜΕ που είτε αναφέρονται στην βάση της Νέας Δημοκρατίας, είτε έχουν φιλοκυβερνητικό προσανατολισμό.

Το μυστικό

Το «μυστικό της …αποτυχίας» της Νίκης Κεραμέως, αφορά τόσο τους άμεσους πολιτικούς χειρισμούς και τα αντανακλαστικά της απέναντι στις καταστάσεις που δημιουργούνται στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, όσο και την ευρύτερη «εικόνα» που έχει καταφέρει να δομήσει. Ύστερα από περίπου έναν χρόνο και δύο μήνες στην θέση της υπουργού Παιδείας.

Μόλις λίγες ημέρες πριν το τυπικό άνοιγμα των σχολείων, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται πολύ μακριά από το να έχει επιτύχει την εμπιστοσύνη των γονιών της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των πολιτών αφού το θέμα συνδέεται με την διάδοση του Covid 19.

Μία συνέντευξη τύπου που απέτυχε να δώσει σαφή εικόνα ακόμη και …για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων προφανώς δεν έπεισε για την ύπαρξη σχεδιασμού. Οι «ατσούμπαλες» απόπειρες επικοινωνιακής διαχείρισης ενός τόσο ευαίσθητου θέματος, με αναφορές στους «μέσους όρους» των μαθητών ανά τάξη που πότε ήταν 17 και πότε 20 μαθητές προφανώς δεν ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη. Ούτε η δήλωσή της για τις μάσκες που πρέπει να επιβαρύνουν τους γονείς των μαθητών, την οποία έσπευσε να διορθώσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιθέτως η σύγκριση των πολιτών με τα μέτρα που λαμβάνονται σε άλλες χώρες κατέστησαν σαφές ότι το δίμηνο που μεσολάβησε το υπουργείο Παιδείας δεν μερίμνησε για την προετοιμασία των σχολείων. Αντικειμενικά σε αυτό το τοπίο «έπιασε τόπο» η κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης για ανύπαρκτο σχεδιασμό. Μάλιστα το θέμα του ανοίγματος των σχολείων συνεχίζει να «παραμένει στον αέρα».

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος