FOLLOW US: facebook twitter

Μετεκλογικά – Προεκλογικά

Ημερομηνία: 26-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Άρθρο της Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
πρώην βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (2012-2019)

Μετά την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που δημιουργήθηκε στα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ  από το αποτέλεσμα των εκλογών στεκόμαστε όρθιοι για να δώσουμε μια ακόμα μάχη. Μια δύσκολη μάχη, μια δύσκολη αναμέτρηση.

Απευθύνομαι  σ’ αυτούς που άθελά τους έγιναν αποδέκτες μιας χυδαίας προπαγάνδας από τα  ελεγχόμενα από την κυβέρνηση Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που κατάφεραν να φορτώσουν όλες τις κακοδαιμονίες της ελληνικής κοινωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και από την αρχή της μεταπολίτευσης μέχρι τώρα.  Ο στόχος από όλους ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχθήκαμε  ακόμα και από τα αριστερά κόμματα ακόμη συντονισμένες επιθέσεις.  Δεν ήθελαν την απλή αναλογική αλλά θριαμβολογούν για την αύξηση των ποσοστών και των εδρών τους που θα ήταν πολύ λιγότερες με την ενισχυμένη αναλογική. Το συμπέρασμα; Καλύτερα με περισσότερους βουλευτές και Μητσοτάκη πρωθυπουργό παρά συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων. Τόσο δείχνουν ότι τους νοιάζει  για το αν θα σταθεί όρθια η κοινωνία.

Στην ουσία δώσανε συγχωροχάρτι για τα χάλια της δημόσιας υγείας, της παιδείας, την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε ημέτερους, την θέση της  χώρας στην ελευθερία του τύπου, την διάλυση του κράτους πρόνοιας και ασφάλειας, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ας πάρουμε μια πρόγευση του τι θα κάνει μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μελλοντικά, αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα: ήδη δεσμεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση  πως θα παγώσει ξανά τις τριετίες. Να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του δεσμευόταν για άμεσο ξεπάγωμα των τριετιών με νομοθετική ρύθμιση.

Και στο θέμα της ενέργειας, με μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, προβλέπεται κατάργηση των κρατικών ενισχύσεων όπως η ΕΕ ζητάει. Να θυμίσω πάλι εδώ την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για ανάκτηση του 51% της ΔΕΗ από το δημόσιο και θέσπιση ανώτατου ορίου τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους επαγγελματίες, που τόσο πολύ πίστεψαν της εξαγγελίες Μητσοτάκη, θα μείνουν χωρίς φάρμακα και περίθαλψηαπό αυτόν τον Ιούνη αν χρωστούν 3 δόσεις στον ΕΦΚΑ.
Δεν συνηθίζω να κινδυνολογώ, πολλοί και πολλές με γνωρίζετε καλά όταν δίναμε μάχες για τα προβλήματα της Ηλείας, όμως είναι μέτρα, “προ των πυλών” και είναι γνωστές οι εξαγγελίες τους για την μεγαλύτερη συμπίεση του κοινωνικού κράτους.
Ας μην γεμίσουμε “κοψοχέρηδες”  όταν μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό, η υγεία, η παιδεία, δεν θα υπάρχει το απόρρητο των επικοινωνιών και τα εργασιακά δικαιώματα θα ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Με την ακρίβεια να καλπάζει ξέφρενα και ανεξέλεγκτα και η προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού να δίνεται πεσκέσι στους δικούς τους ανθρώπους. Και η δικαιοσύνη υποχείριο κι αυτή της κυβέρνησης.
Εντάξει το καταλάβαμε ότι οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι έκαναν καλά τη δουλειά τους αλλά έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να λάβουν την απάντηση που τους αξίζει όταν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Έχει έρθει η στιγμή που πρέπει ο κάθε πολίτης να αναλογιστεί το μέλλον το δικό του και των παιδιών του και φυσικά το μέλλον της χώρας συνολικά.
Η ψήφος στις εκλογές στις 25 Ιουνίου θα πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο  στόχο της Νέας Δημοκρατίας που δεν είναι απλώς η αυτοδυναμία αλλά η παντοδυναμία «που θα επιτρέψει να προχωρήσει ακόμη και σε αλλαγές στο Σύνταγμα σε συντηρητική κατεύθυνση» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες στην Κεντρική Επιτροπή ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.
Καμιά ψήφος χαμένη. Έστω κι αυτή τη στιγμή με αποφασιστικότητα να αποδείξουμε ότι οι πολίτες δεν είναι έρμαια μιας αδηφάγας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που τρώει τα παιδιά της.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Αμαλιάδα 26-5-2023


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος