FOLLOW US: facebook twitter

Μεταστέγαση στο δημοτικό στάδιο για το ΕΚΑΒ Αμαλιάδας – Τι ανέφερε στη εισήγησή του ο δήμαρχος Γ. Λυμπέρης

Ημερομηνία: 04-08-2020 | Συντάκτης:

Στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σταδίου Αμαλιάδας θα μεταστεγαστεί ο σταθμός του ΕΚΑΒ, καθώς ο αρχικά επιλεγείς χώρος στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθιάς κρίθηκε ακατάλληλος.

Όπως ανέφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης,  αποφασίστηκε η αλλαγή χώρου καθώς το κτίριο του σχολείου της Μαραθιάς κρίθηκε επισφαλές για τους εργαζόμενους λόγω αρκετών ελλείψεων, ενώ και η θέση στην οποία βρίσκεται, επί της Εθνικής Οδού πάνω σε αφύλαχτο κόμβο, είναι υψηλής επικινδυνότητας, τόσο για τα ασθενοφόρα όσο και για τα διερχόμενα οχήματα.

«Προτείνουμε να παραχωρηθεί ο προαύλιος χώρος τού δημοτικού σταδίου Αμαλιάδας, ο οποίος πληροί όλες τις κτιριακές προδιαγραφές, ενώ το έκκεντρο σημείο στο οποίο βρίσκεται -σε σχέση με τον αστικό ιστό-, βοηθάει στη γρήγορη κα αποτελεσματική μετακίνηση των ασθενοφόρων. Επίσης, η παρουσία των διασωστών εντός του χώρου, προσδίδει άμεση επαφή με τους πολίτες και τους αθλούμενους, και αίσθημα επαυξημένης ασφάλειας», σημείωσε ο κ. Λυμπέρης και πρόσθεσε πως έχει ήδη γίνει αυτοψία από τον πρόεδρο των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ και τετραμελές κλιμάκιο, οι οποίοι αποφάνθηκαν για την καταλληλόλητά του.

Ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ηλείας, Κων/νος Βαρουχάκης, σε σχετική του επιστολή εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για τον νέο χώρο, αναφέροντας ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, επομένως δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος για να μεταβαίνει το ασθενοφόρο στα έκτακτα συμβάντα.

Ο κ. Βαρουχάκης αναφέρει επίσης ότι η λαϊκή αγορά τού Σαββάτου ή οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός δεν επηρεάζουν την ομαλή διέλευση των οχημάτων, καθώς έλαβε τη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος», Γ. Μπακέλλα, ότι υπάρχουν τρεις είσοδοι-έξοδοι στον χώρο, τους οποίους και υπέδειξε, για να αποτραπεί ενδεχόμενος εγκλωβισμός ασθενοφόρου. Παράλληλα, επισήμανε ότι ανάλογη πρακτική εφαρμόζεται και στην Αθήνα, όπου το ΕΚΑΒ στεγάζεται στους αθλητικούς χώρους του ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ, όπως και στην Πάτρα στον αθλητικό χώρο «Πεπανός». Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφίας, καθώς καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Παν. Μαυρίκος, με το αιτιολογικό ότι η τοποθεσία είναι επικίνδυνη λόγω της παρουσίας πολλών μικρών παιδιών καθημερινά.Η Λαϊκή συσπείρωση ψήφισε λευκό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος