FOLLOW US: facebook twitter

«Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι»: Το νέο βραβευμένο έργο του Γ. Γαλανόπουλου έρχεται και στην γενέτειρά του

Ημερομηνία: 06-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

-Σε δύο δωρεάν παραστάσεις στις 24/7 & 25/7στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ από την Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι»

Τρία χρόνια μετά τις άκρως επιτυχημένες «Καραμέλες Ούζου» που έκαναν πρεμιέρα στον Σταφιδόκαμπο και περιοδεία δύο σεζόν στην Ελλάδα, με σκηνοθέτη τον Σταύρο Νικολαΐδη και πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Δημήτρη Καμπόλη, ο πολυτάλαντος Σταφιδοκαμπίτης Γιάννης Γαλανόπουλος επανέρχεται θεατρικά με το έργο «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» που ανέβηκε τον χειμώνα στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου λίγο πριν τα έκτακτα μέτρα για τον Κορονοϊό και απέσπασε άριστες κριτικές.

Εκτός από το κείμενο, ο Γιάννης Γαλανόπουλος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, ενώ συμμετέχει στην παράσταση και ως ηθοποιός. Η συγκεκριμένη σύγχρονη κωμωδία, τον περασμένο Δεκέμβριο κατέκτησε «Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (ήταν η δεύτερη βράβευση για τον Ηλείο συγγραφέα στον ίδιο διαγωνισμό, μετά την περσινή για το θεατρικό έργο «Φίδι Στον Κόρφο μου» που βασίστηκε σε αληθινή ιστορία και ακόμη δεν έχει ανέβει στο σανίδι). Η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» φέτος επανέρχεται για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ μετά από πρόσκληση του Πνευματικού & Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου, με δύο δωρεάν θεατρικές παραστάσεις στις 24 και 25 Ιουλίου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ξανά τον «δικό μας» Γιάννη Γαλανόπουλο.

Το έργο «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» παρακολουθεί έναν εφηβικό έρωτα που ξαναφουντώνει 30 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2019, και παράλληλα εστιάζει στον σύγχρονο κόσμο και τους ήρωές του, μέσα πάντα από το λυτρωτικό πρίσμα της κωμωδίας.

Στα ατού της παράστασης συγκαταλέγεται η συμμετοχή μέσω ήχου της σπουδαίας ελληνίδας ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου, η οποία υποστήριξε με ιδιαίτερη θέρμη τον συγγραφέα και το έργο, δανείζοντας την χαρακτηριστική της φωνή, αφιλοκερδώς.

Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής, με τις ευγενικές χορηγίες επιχειρήσεων του τόπου μας και με μεγάλους χορηγούς τη ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ και το EUROPALSO SOCIETY.

Το σημείωμα του σκηνοθέτη Γιάννη Γαλανόπουλου

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος μιλώντας για το έργο αναφέρει τα εξής:

«Η κωμωδία ήταν ανέκαθεν λυτρωτική. Με μια σύγχρονη και άμεση κωμωδία συνεχίζουμε την πορεία των Υπερφωτισμένων, με σκοπό να σας κάνουμε να γελάσετε με την ψυχή σας και να αφήσετε πίσω σας, έστω για δύο ώρες, τις σκέψεις που σας προβληματίζουν. Μέσα από την ιστορία του έργου πιστεύουμε ότι ο κάθε θεατής θα κερδίσει πολλά, ανάλογα βέβαια με το πόσο πολύ θα αφεθεί στους ήρωές μας. Εξάλλου από αρχαιοτάτων χρόνων η επιρροή της κωμωδίας ήταν σημαντική και σε κοινωνικό επίπεδο. Το έργο που θα δείτε είναι διανθισμένο με πολλά τραγούδια που σίγουρα θα σας κάνουν να ταξιδέψετε μαζί μας σε στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου κι όχι μόνο. Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα, μιας και είμαι και ο συγγραφέας αυτής της νεοελληνικής κωμωδίας. Όλοι οι συνεργάτες που δουλέψαμε μαζί, και ιδιαιτέρως οι ηθοποιοί, στάθηκαν αντάξιοι στους στόχους που θέσαμε από την πρώτη κιόλας ανάγνωση και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω έναν – έναν ξεχωριστά για αυτό το ταξίδι αλλά και για τον προορισμό που είναι αυτές οι παραστάσεις. Τέλος, εκ μέρους των Υπερφωτισμένων θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την σπουδαία ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου για την τιμή που μας έκανε με το να συμμετάσχει αφιλοκερδώς σε αυτήν την παράσταση με τη φωνή της.»

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Σοφία Γκαραβέλα, Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου,

Δημήτρης Μαρτάκος , Σπύρος Μαυρής, Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου, Χριστίνα Βασιλείου, Νίκη Πλαβούκου, Άσπα Κούτρα,

Ελευθερία Τριανταφύλλου, Γιάννης Γαλανόπουλος.

Info: Παρασκευή 24/07/2020 και Σάββατο 25/07/2020, Ώρα 21:30 (Διάρκεια 1:50’, Κατάλληλο για όλους) ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ, Σταφιδόκαμπος (34ο χιλ. Εθνικής οδού Πύργου – Πατρών). Είσοδος Ελεύθερη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος