FOLLOW US: facebook twitter

«Μετακίνηση 7» και ο έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού!

Ημερομηνία: 01-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Μια μικρού μήκους ταινία γυρίζει στην Αμαλιάδα ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Θοδωρής Δανίκας εμπνευσμένη από την πανδημία
-Ο κινηματογραφικός φακός παρακολουθεί την ζωή και τον έρωτα δύο νεαρών αστέγων που προσπαθούννα επιβιώσουν σε συνθήκες πανδημίας

Μπορεί ο χώρος της Τέχνης που γεννήθηκε μέσα στο φως, να έχει δεχθεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα από την πανδημία και ο Πολιτισμός να έχει σιγήσει, όμως η Τέχνη έχει την απίστευτη δύναμη να ταξιδεύει χρόνια τώρα και να αντέχει μέσα από μεγάλες καταστροφές, γι αυτό  και αισιοδοξούμε ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ο κινηματογράφος, οι μουσικές σκηνές, τα θέατρα, όλα έχουν σιγήσει, όπως και το ερασιτεχνικό θέατρο που έχει αναστείλει όλα του τα σχέδια επηρεάζοντας βεβαίως και τις ερασιτεχνικές ομάδες του νομού μας που για μια ακόμα χρονιά δεν θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τις παραστάσεις που προετοίμαζαν με μεράκι κα αγάπη.

Ωστόσο οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε στον καιρό της πανδημίας, μπορούν και να εμπνεύσουν κάποιους καλλιτέχνες, που γίνονται αφορμή για να δημιουργήσουν  μέσα από τις εικόνες που υπάρχουν γύρω μας και που βιώνουμε καθημερινά.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό συμβαίνει με τον ταλαντούχο Αμαλιαδίτη Θοδωρή Δανίκα, τον σκηνοθέτη και ηθοποιό της Θεατρικής Ομάδας Αποχρώσεις Αμαλιάδας, που… κατεβαίνει προς το παρόν από το σανίδι του θεάτρου και περνά στο χώρο του κινηματογράφου, αφού πρόκειται να κινηματογραφήσει μια ταινία μικρού μήκους στην Αμαλιάδα.

Τίτλος της ταινίας “ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ 7” και βεβαίως το θέμα του είναι εμπνευσμένο από την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που μας υποχρεώνουν να στέλνουμε… μήνυμα  αναφοράς για να βγούμε από το σπίτι.

Ο ίδιος ο Θοδωρής Δανίκας μιλώντας στην Πρωινή για την μικρού μήκους ταινία που ετοιμάζει, μας λέει ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα μέσα στην πόλη της Αμαλιάδας αλλά και σε διάφορα άλλα μέρη της περιοχής. Ο ίδιος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία ενώ θα έχει και τον ανδρικό πρωταγωνιστικό ρόλο.  Θέμα  της ταινίας, ο έρωτας στα χρόνια… του κορονοϊού και της καραντίνας και μάλιστα ένας πολύ ιδιαίτερος έρωτας δύο  νέων αστέγων, δύο ανθρώπων που δεν έχουν την πολυτέλεια ή το προνόμιο να έχουν ένα σπίτι για να στείλουν το μήνυμα μετακίνησης, να φύγουν και να επιστρέψουν σε αυτό να κάνουν την καραντίνα τους!

Στην ταινία θα πάρουν μέρος και άλλοι ερασιτέχνες ηθοποιοί από την Θ.Ο Αποχρώσεις Αμαλιάδας, ενώ ο Θοδωρής ακόμα δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο, στην παρτενέρ του που θα ερμηνεύσει το ρόλο της άστεγης νεαρής κοπέλας. Όπως μας λέει  “ η ταινία αυτή έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους μας,  να μην κλείνουμε τα μάτια σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο και βιώνουν δύσκολες συνθήκες, γιατί παρακολουθούμε τον άστεγό μας να κοιμάται στο δρόμο με χαρτοκούτια,  να τρώει από κάδους να ζητιανεύει… Ο κινηματογραφικός φακός παρακολουθεί όμως και τον έρωτά του με μια νεαρή άστεγη που ζει κι αυτή στους δρόμους. Γιατί ο έρωτας δεν έχει φραγμούς, μπορεί να γεννηθεί και μέσα στην εξαθλίωση, να επιβιώσει και να ανθίσει  στα δύσκολα χρόνια του κορονοϊού, ακόμα και με μάσκα, ακόμα και με χωρίς αγκαλιές αλλά και χωρίς στέγη. Κι εμείς δεν θα πρέπει να μένουμε απαθείς, αφού η κοινωνική αλληλεγγύη , η κατανόηση και ο ανθρωπισμός, μπορούν να μας κάνουν να χωρέσουμε όλους σε τούτον τον περίεργο κόσμο, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες όπου ο ενας έχει ανάγκη τον άλλον, ο ένας παίρνει δύναμη από την δυναμη του διπλανού του.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος