FOLLOW US: facebook twitter

Μεταφορά του ΑΤ Πηνειού στο κέντρο της Γαστούνης και ενίσχυσή του

Ημερομηνία: 01-06-2022 | Συντάκτης:

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μαρίνος: «Γόνιμη και εποικοδομητική η συνεδρίαση»


Την επιτακτική ανάγκη μεταφοράς του ΑΤ Πηνειού  στο κέντρο της Γαστούνης καθώς και την ενίσχυσή του με προσωπικό όπως και του Αστυνομικού Σταθμού Βαρθολομιού, έθεσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Ταξίαρχο κ. Μιχάλη Οικονομόπουλο κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνεδρίασης, που αποδείχθηκε γόνιμη και εποικοδομητική.

Στην ενημερωτική συνεδρίαση που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου εξετάσθηκε  η κατάσταση που επικρατεί  στο Δήμο Πηνειού και στις τουριστικές του περιοχές. Ο  Δήμαρχος  αφού εξήρε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος κ. Μιχάλης Οικονομόπουλος από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, εξέφρασε  τη βούληση και τη θέληση της Δημοτικής Αρχής για την έμπρακτη και διαχρονική υποστήριξη του Δήμου προς την Αστυνομία με στόχο την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Από την πλευρά του ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ γνωστοποίησε ότι το ΑΤ Πηνειού θα ενισχυθεί σε προσωπικό ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και  το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχουν ανάψει το «πράσινο φως» για την μεταφορά του ΑΤ στο κέντρο  της Γαστούνης.

Συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Πηνειού υποδεχόμενος τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας   δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Σας συγχαίρουμε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε ώστε να παταχθεί το έγκλημα και η παραβατικότητα για να ζούμε ασφαλείς όπως όλοι επιθυμούμε. Η προσπάθεια που κάνετε  από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας στην Ηλεία είναι αποτυπωμένη στη συνείδηση  όλων του κατοίκων του Δήμου Πηνειού.

Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η τοπική κοινωνία, θεωρεί επιτακτική ανάγκη την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού και την μεταφορά του στο κέντρο της Γαστούνης. Αναγκαία κρίνεται ακόμη και η ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Βαρθολομιού που σήμερα διαθέτει  μόνο έναν αστυνομικό. Επίσης σας ζητούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα  λειτουργίας ενός Αστυνομικού Σταθμού με τομέα ευθύνης τις τουριστικές περιοχές, Αρκούδι, Γλύφα, Θίνες Βαρθολομιού. Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε πάντα πρόθυμοι να συνεργαστούμε επ’ ωφελεία των Δημοτών μας και της ΕΛ.ΑΣ».


Η αστυνόμευση στην περιοχή

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος κ. Μιχάλης Οικονομόπουλος αναφέρθηκε στην εφαρμογή του ειδικού αστυνομικού σχεδιασμού προσαρμοσμένου στις τοπικές συνθήκες: «Σας ευχαριστώ για την υποδοχή και σας διαβεβαιώνω ως Αστυνομικός Διευθυντής  Ηλείας, ότι προσπαθούμε για το καλύτερο για όλον τον Νομό και την δική σας περιοχή. Από την πρώτη στιγμή είχα ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο για τα προβλήματα που έχει η περιοχή σας και ομολογώ ότι έδειξα το ενδιαφέρον που έπρεπε γιατί κατάλαβα την αγωνία του Δημάρχου, ότι δηλαδή κάτι δεν πήγαινε και τόσο καλά στην περιοχή. Με τις εντολές των προϊστάμενων Υπηρεσιών μας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Αρχηγείου , προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν μια καλύτερη αστυνόμευση  γενικά στον Νομό αλλά και στην περιοχή σας. Πέρα από τις περιπολίες που είναι επί 24ώρου βάσεως, υπάρχουν τακτικές και σε μεγαλύτερο βαθμό περιπολίες από την ΟΠΚΕ, την ΟΕΠΤΑ (Ομάδα Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων) και με πρωτοβουλία του Αρχηγείου μας δημιουργήθηκε μια ομάδα Ειδικών Ελέγχων  η οποία δραστηριοποιείται περισσότερο στην περιοχή λόγω του μεγαλύτερου προβλήματος που υπάρχει».


Ενίσχυση και μεταφορά του ΑΤ Πηνειού

Στη συνέχεια ο  Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας αναφερόμενος στα αιτήματα που έχει θέσει  ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού  θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και πιστεύω ότι θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Για τον Αστυνομικό Σταθμό Βαρθολομιού  δεν μπορώ να σας απαντήσω  άμεσα.  Όσον αφορά τη μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος  δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ούτε από το Αρχηγείο  ούτε φυσικά και από εμένα και απομένει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος».

Στη συνεδρίαση, η οποία διήρκησε περίπου 90 λεπτά, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ,  ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου, ο άμισθος σύμβουλος  επί θεμάτων Ασφαλείας του Δήμου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι ΤΚ και  εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι έθεσαν στον Ταξίαρχο κ. Μιχάλη Οικονομόπουλο τους προβληματισμούς τους σχετικά με την ασφάλεια στο Δήμο .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος