FOLLOW US: facebook twitter

Μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ημερομηνία: 17-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Έπειτα από πολυήμερη απεργία πείνας Δ. Κουφοντίνας εισήχθη σε ΜΕΘ.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας μεταφέρθηκε σήμερα το απόγευμα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που διανύει την 40ή μέρα απεργίας πείνας διεκδικώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε φωτογραφικά για τον ίδιο προκειμένου να απομακρυνθεί άρον άρον από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου. Σύμφωνα με τον νόμο, ο κρατούμενος έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στον Δομοκό, όπου εκδικητικά μεταφέρθηκε. Το μόνο που ζητάει είναι να επιστρέψει στο υπόγειο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη περάσει 16 χρόνια.

Ο Δ. Κουφοντίνας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 25 Ιανουαρίου και το περασμένο Σάββατο οι γιατροί είχαν ενημερώσει τη συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα που προκαλούνται σε συνθήκες απεργίας δίψας και όχι μόνο πείνας (μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχνανση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, προβλήματα όρασης, αιμορραγία ούλων, αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια).

Σε σχετική ανακοίνωση η Ιωάννα Κούρτοβικ σημείωνε: «Είχαμε εκφράσει προβληματισμό για τη μεταφορά του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπως ζητούν οι δικοί μας γιατροί. Και τούτο γιατί, αφενός μεν στη ΜΕΘ είναι περισσότερο εκτεθειμένος σε λοιμώξεις, αφετέρου διότι ο διευθυντής της ΜΕΘ μάς έχει δηλώσει ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση. Υπάρχει από ημέρες εισαγγελική παραγγελία για οποιαδήποτε αναγκαία ενδεδειγμένη ιατρική ενέργεια. Είχαμε αντιδράσει επισημαίνοντας ότι η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο». Η απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου ήταν ότι πλέον η ευθύνη περνάει στους γιατρούς της Εντατικής.

Η πολύ κρίσιμη κατάσταση του απεργού πείνας, που οφείλεται στην ανάλγητη στάση της κυβέρνησης, φέρνει τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του για το αν θα αφήσει τον κρατούμενο να πεθάνει ή, έστω και την τελευταία στιγμή, θα παρέμβει προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος αποδεικνύοντας ότι τα δημοκρατικά πολιτεύματα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος