FOLLOW US: facebook twitter

Μετά τον σύγχρονο αξονικό νέος κύκλος διεκδίκησης και Μαγνητικού Τομογράφου από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου

Ημερομηνία: 26-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
-Ολοκληρώνονται οι εργασίες εγκατάστασης του νέου αξονικού από την εταιρεία

Μετά την απόκτηση σύγχρονου αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Πύργου, σειρά φαίνεται πως έχει η διεκδίκηση προμήθειας και Μαγνητικού τομογράφου με τη Διοικηση του Γ.Ν. Ηλείας να έχει ήδη αποστείλει στην 6η ΥΠΕ αίτημα επιχορήγησης. Όπως τόνισε χθες, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, με αφορμή τις εργασίες εγκατάστασης του νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου, πριν τρία χρόνια η απόκτηση του σημαντικού αυτού μηχανήματος φάνταζε ένα άπιαστο όνειρο, εξέτασαν όμως τις δυνατές επιλογές και κατάφεραν να τον εντάξουν στη διαγωνιστική διαδικασία του Υπ. Υγείας αντικατάστασης 19 αξονικών σε νοσοκομεία της χώρας. «Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μάθει να θέτουμε υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνουμε.

Το χρωστούσαμε στην περιοχή, στους κατοίκους, στους επισκέπτες του Νομού.  Η διαδικασία εγκατάστασης ολοκληρώνεται την Παρασκευή, θα έρθει ακτινοφυσικός για να ελέγξει την ακτινοβολία που εκπέμπεται και από Δευτέρα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση του προσωπικού και η λειτουργία του. Είναι μια σημαντική στιγμή για τη ΝΜ Πύργου, καθώς λύνουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα και ταυτόχρονα προσθέτουμε ένα σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο για το προσωπικό» είπε και αναφερόμενος στη νέα διεκδίκηση επισήμανε: «Ένας κύκλος που αφορά τον αξονικό κλείνει, ωστόσο με χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Ηλείας ανοίγουμε ένα νέο κύκλο διεκδίκησης και προσπάθειας που αφορά την προμήθεια Μαγνητικού τομογράφου. Πριν από λίγο, εστάλει στην 6η ΥΠΕ το αίτημα για επιχορήγηση που αφορά την προμήθεια ενός μαγνητικού τομογράφου. Το έχουμε δουλέψει με τις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες της ΥΠΕ και θεωρούμε ότι είναι ένας εφικτός όμως δύσκολος στόχος. Δεν είναι μόνο οικονομικά δεδομένα αλλά χρειάζεται να υποβληθεί και ένας πλήρης φάκελος για έγκριση σκοπιμότητας στο υπουργείο. Έχουμε ξεκινήσει τη σύνταξη του. Δεν είναι εύκολο αλλά έχουμε μάθει να θέτουμε υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνουμε».

Όσον αφορά τον αξονικό τομογράφο, ο τεχνικός της εταιρείας GeneralElectricΙωάννης Αρβανιτάκης, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα νέο, γρήγορο, δυνατό και άνετο για τους ασθενείς μηχάνημα που για τουλάχιστον δέκα χρόνια θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

«Έφτασε» και ο αξονικός στη ΝΜ Αμαλιάδας

Εξάλλου, χθες, παρελήφθησαν ο αξονικός τομογράφος και το ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Πρόκειται για σημαντικά μηχανήματα που δώρισε στη νοσηλευτική μονάδα ο ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Ανδρέας Παπαδάκος, τα οποία θα εγκατασταθούν στη νέα πτέρυγα του ιδρύματος ώστε μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη να γίνουν και τα σχετικά εγκαίνια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος