FOLLOW US: facebook twitter

Μετά τον καύσωνα έρχονται καταιγίδες!

Ημερομηνία: 22-08-2022 | Συντάκτης:

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Ηλεία και σήμερα- Βροχές προβλέπονται την Τρίτη

Περίοδος έντονης αστάθειας ξεκινά από σήμερα με μπόρες, βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν από αύριο Τρίτη και την Ηλεία. Μια ατμοσφαιρική διαταραχή προερχόμενη από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής (Βόρεια Ιταλία – Δυτικά Βαλκάνια), αναμένεται να προκαλέσει σημαντική μεταβολή του καιρού τη νέα εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός σήμερα στην Ηλεία θα είναι γενικά αίθριος με ανέμους δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη αναμένονται τοπικά όμβροι τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες ενώ το βράδυ προβλέπεται να σταματήσουν. Ο ασταθής καιρός θα συνεχιστεί και την Τετάρτη με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τη θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Ηλεία

Παράλληλα, η Ηλεία βρίσκεται και σήμερα στο πορτοκαλί όσον αφορά την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς, κατηγορία 3 Υψηλή καθώς στην περιοχή από την Κυριακή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας, απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα και λήψη αυξημένων μέτρων όλων των αρμόδιων φορέων ενώ έχει τεθεί σε εφαρμογή και το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων κτλ σε δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Ηλείας, από τις 9 το βράδυ έως τις  6 το πρωί σύμφωνα με την Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηλείας. Επιπλέον τονίζεται οτι η Αστυνομική Δ/νση Ηλείας δια των Τμημάτων Τροχαίας θα λάβει μέτρα τάξης όσον αφορά την στάθμευση στον παραλιακό οικισμό του Αγ. Ηλία του Δήμου Πύργου & και στον οικισμό Αρκούδι του Δήμου Πηνειού, καθόσον γειτνιάζουν με πευκόφυτη δασική έκταση και δεν υπάρχει δεύτερη όδευση διαφυγής.

Εκτακτη σύσκεψη με Γιαννόπουλο

Εξάλλου, λόγω της πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς χθες και σήμερα κατηγορίας 4, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο στην Πυροσβεστική  Υπηρεσία Ηλείας με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλο.

   Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Μιχάλης Οικονομόπουλος, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας καθώς και ο Προϊστάμενος Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος.

   Αφού διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα, τονίστηκε η ανάγκη για επαγρύπνηση και αυξημένη ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Παράλληλα  ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας για την πραγματοποίηση αυξημένων περιπολιών και περιφρούρηση της οδηγίας για απαγόρευση της εισόδου οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές.

Καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν εργασίες στην ύπαιθρο και ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά, καθώς επίσης να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες Αρχές σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος