FOLLOW US: facebook twitter

Μετά το freedom pass, έκλεισαν 100 χιλιάδες επιπλέον εμβολιασμοί νέων

Ημερομηνία: 06-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το μήνυμα ότι για τους ανεμβολίαστους θα συνεχίσουν να ισχύουν και θα ενταθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στέλνει η κυβέρνηση με αφορμή τα τελευταία μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση, για τα οποία προαναγγέλθηκε σχέδιο αυστηρών ελέγχων

Η κυβερνητική εκπρόσωποςΑριστοτελίαΠελώνηεπισήμανε μάλιστα ότι μετά τοfreedompassυπήρξε ανταπόκριση των νέων για εμβολιασμό, καθώς την τελευταία εβδομάδα κλείστηκαν 150 χιλιάδες επιπλέον ραντεβού σε σχέση με τα προγραμματισμένα, εκ των οποίων λίγο παραπάνω από 100 χιλιάδες αφορούν νέους 18- 25 ετών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι στο εξής τα μέτρα θα εστιάζουν στους ανεμβολίαστους, καθώς όπως σημείωσε δεν είναι ίδιος ο υγειονομικός κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους και τους εμβολιασμένους. Τόνισε όμως ότι “πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και όλοι να κάνουμε συχνό διαγνωστικό έλεγχο”.

Δήλωσε επίσης ότι πάνω από 50% των τελευταίων κρουσμάτων είναι από επιβεβαίωση selftest, γεγονός που δείχνει τη σημασία του μέτρου. Επισήμανε ότι υπάρχουν ομάδες δικαιούχων για δωρεάν selftest, δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων και νέων 18-30 ετών, καθώς και ότι συνεχίζονται τα δωρεάν rapidtest σε 130 σημεία σε όλη τη χώρα από τον ΕΟΔΥ.

Στο ερώτημα εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η κ. Πελώνη υπενθύμισε “προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας δεν έχει σταματήσει παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Γίνονται εντατικοί έλεγχοι” και πρόσθεσε πως “όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τα δεδομένα”.

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος