FOLLOW US: facebook twitter

Μετά τις 10.30 το πρωί οι αγιασμοί στα σχολεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 11-09-2020 | Συντάκτης:
14 Σεπτέμβρη χτυπά το πρώτο κουδούνι για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Το άνοιγμα και η λειτουργία των σχολείων υπό τις ειδικές υγειονομικές συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία, αποτελεί σίγουρα το μεγάλο στοίχημα των ημερών, καθώς παραμένουν λίγα μόνο 24ωρα μέχρι την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου , με υποχρεωτική την χρήση μάσκας  για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και νέους κανόνες λειτουργίας εντός των σχολικών μονάδων.

Στην Ηλεία όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι αγιασμοί εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, θα πραγματοποιηθούν μετά τις 10.30 το πρωί, αφού ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, κατόπιν της συμφωνίας που έγινε σε κεντρικό επιπεδο από το Υπουργείο Παιδείας και την Ιερά Σύνοδο.

Ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας  κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος, μιλώντας στην Πρωινή τόνισε ότι οι   αγιασμοί θα γίνουν στασχολεία σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ιερούς Ναούς που θα καθορίσουν οι ιερείς , μετα τη λειτουργία του Σταυρού.

“ Οι αγιασμοί θα τελεστούν κανονικά έξω στα προαύλια, με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών σε αποστάσεις, θα τηρηθούν  συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτοκόλλα, και οι ιερείςμετά θα μπουν στις τάξεις για αγιασμό.”

Ο κ. Φωτεινόπουλος θα παραστεί στον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου Πύργου που θα γίνει κατ’ εξαίρεση στις 9 το πρωί της Δευτέρας καθώς έχουν δικό τους ιερέα, στην συνέχεια στο 3ο Λυκειο Πύργου στις 10,30 πμ και στο 1ο Λύκειο Πύργου στις 1 το μεσημέρι. Για τις ακριβείς ώρες των αγιασμών θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος