FOLLOW US: facebook twitter

Μετά την κακοκαιρία, έρχονται οι Αλκυονίδες!

Ημερομηνία: 03-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Περιβάλλον

Μικρή ανάσα στον χειμώνα τις επόμενες μέρες, με τις Αλκυονίδες να κάνουν την εμφάνισή τους και το Σαββατοκύριακο να σημειώνονται θερμοκρασίες έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» θα υψωθεί «σαν ομπρέλα προστασίας» πάνω από την Ελλάδα και «θα μας χαρίσει έναν σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό από σήμερα το μεσημέρι και μετά όπου θα ολοκληρώσει τη δράση του το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε τα τελευταία 24ωρα».

«Μετά τις καταιγίδες, έρχονται οι Αλκυονίδες» γράφει σε ανάρτησή του μετεωρολόγος, και εξηγεί ότι «αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό θα δώσει την ευκαιρία σε θερμότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο και τις ακτές της βόρειας Αφρικής να κινηθούν προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας όπου το Σαββατοκύριακο ενδέχεται να προσεγγίσουμε σε αρκετές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς κελσίου».

Ωστόσο, η καλοκαιρία δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια μιας και τη νέα εβδομάδα το ατμοσφαιρικό βουνό θα υποκύψει στις πιέσεις των βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά και βόρεια.

Πηγή: athensvoice.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος