FOLLOW US: facebook twitter

Μετά την καταστροφή από τη φωτιά, βρέθηκε από τα αποκαΐδια του σπιτιού του κρατούμενος στην Ευελπίδων

Ημερομηνία: 18-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο λόγος για τον παλαίμαχο φωτορεπόρτερ, Αλέκο Βουτσαρά, που υπήρξε ένα από τα εκατοντάδες θύματα της πύρινης λαίλαπας στην Βαρυμπόμπη, για τον οποίο όμως η ζωή επιφύλασσε ακόμα μια περιπέτεια.


Σαν να μην έφτανε που το σπίτι του έγινε στάχτη, όπως και το πολύτιμο αρχείο του από σημαντικές στιγμές των τελευταίων πενήντα χρόνων, καθώς έχει απαθανατίσει με τον φακό του γεγονότα που έχουν στιγματίσει την παγκόσμια ιστορία (Πολυτεχνείο, Βιετνάμ, Λίβανος, Παλαιστίνη, Γιουγκοσλαβία), βρέθηκε από τα αποκαΐδια στην Βαρυμπόμπη να… καταγράφει ένα ακόμα θλιβερό γεγονός, από ένα σατανικό παιχνίδι της μοίρας, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Από τον πύρινο εφιάλτη της Βαρυμπόμπης, από το κατεστραμμένο σπίτι, που «με μισό κυβικό νερό θα σωνόταν», και το οποίο αρνείται να το εγκαταλείψει καθώς έχει την ψυχική δύναμη να «κάνει όνειρα μέσα στα κάρβουνα», ο Αλέκος Βουτσαράς βρέθηκε αίφνης στα… δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Γιατί έμελλε τώρα που βιώνει τις συνέπειες μιας μεγάλης καταστροφής, και παρότι ξεσπιτωμένος στέκεται στα πόδια του, να συλληφθεί σε εκτέλεση μιας παλιάς καταδικαστικής απόφασης για μια …βάρκα στην Σαλαμίνα.

Η… καταδίκη αναβίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, όταν ο άτυχος φωτορεπόρτερ σταμάτησε κοντά στο καμένο σπίτι του αστυνομικούς για να καταγγείλει πλιάτσικο σε ότι έχει απομείνει από τα πράγματα του. Οι αστυνομικοί του ζήτησαν τα στοιχεία του και ως είθισται τα χτύπησαν στο σύστημα με αποτέλεσμα να φανεί η παλιά αυτή ιστορία. Αναγκαστικά ο Αλέκος Βουτσαράς συνελήφθη και οδηγήθηκε στα δικαστήρια για τα περαιτέρω. Μια ακόμα ταλαιπωρία που ήρθε να σφραγίσει τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο παλαίμαχος φωτορεπόρτερ.

Διαβάστε τι είχε πει ο Αλέκος Βουτσαράς για τη φωτιά στο Mega και γιατί κατά την εκτίμηση του το σπίτι του θα μπορούσε να είχε σωθεί :

«Με πήραν βίαια, χωρίς να ελέγξουν τι ήθελα να κάνω. Μπορούσα να το ελέγξω. Η φωτιά δεν προερχόταν από την κύρια φωτιά, πήρε από τα σκουπίδια στο δρόμο. Αν δεν ήταν στα σκουπίδια ίσως ήταν λιγότερη η ένταση», ανέφερε.

«Ο δρόμος ήταν βατός για το όχημα της πυροσβεστικής, με μισό κυβικό νερό θα σωνόταν μια μεγάλη περιοχή που πήρε στη συνέχεια… εδώ είναι η ψυχή μου, το προσωπικό μου αρχείο στο φωτορεπορτάζ από το 1967 ως το 2013. Έχω αναπνεύσει τόσο δακρυγόνο στη ζωή μου που το καρβουνάκι δεν μου κάνει τίποτα. Περνούσα το αρχείο σε υπολογιστές, δεν πρόλαβα. Κάηκαν και τα αρνητικά. Έγινε μια ανάφλεξη… υπάρχει ένα κενό, αλλά μου λένε ότι έχω χιούμορ, γιατί κάπου τα βλέπω αισιόδοξα τα πράγματα, και εγώ τους λέω «black humor». Τέτοια καταστροφή μόνο από ναπάλμ στο Βιετνάμ… αρχίζει νέος κύκλος τώρα. Στο μυαλό νιώθω μικρός και τώρα μέσα στα αποκαΐδια, νιώθω ότι ξεκινάω από την αρχή. Τακτοποιούσα το αρχείο για να κάνω μια έκθεση. Συνεχίζω να είμαι «άρρωστος» με αυτή τη δουλειά. Ξεκινάει νέος κύκλος. Κάνω όνειρα μέσα στα κάρβουνα. Είμαι αισιόδοξος, θα τα καταφέρω».

Πηγή: documentonews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος