FOLLOW US: facebook twitter

Με το στίγμα του Χρήστου Φερλέ

Ημερομηνία: 31-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

ferles-ekthesi2

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής του στο κέντρο του Πύργου

Η έκθεση του Πυργιώτη ζωγράφου Χρήστου Φερλέ, άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο Rex Leaving Café στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Σε μια γωνιά του γνωστού πολυχώρου διασκέδασης, που θυμίζει έντονα γκαλερί, ο Χρήστος Φερλές παρουσιάζει τα έργα του για πρώτη φορά στο κοινό του Πύργου.

Έχουν προηγηθεί στο παρελθόν εκθέσεις στην Αθήνα και το εξωτερικό και με αφορμή κάτι νέο που ετοιμάζει ο ίδιος στον τόπο που γεννήθηκε, εκθέτει τα έργα του στην Ηλεία. Ο ίδιος δηλώνει πολύ χαρούμενος για αυτή την έκθεση αλλά και για την ανταπόκριση του κοινού.

ferles-ekthesi

«Είναι η πρώτη έκθεση που πραγματοποιώ στον Πύργο και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για αυτό. Ήταν ένα όνειρο μου, να παρουσιάσω τη δουλειά μου στους συμπολίτες μου, ήθελαν να με γνωρίσουν μέσα από το καλλιτεχνικό μου έργο και πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται. Στην πορεία μου μέχρι τώρα, έχω πραγματοποιήσει εκθέσεις στην Αθήνα και το εξωτερικό, εργασία στο χώρο μου στην Αθήνα και στα σκαριά υπάρχει κάτι για τον τόπο μας» μας δήλωσε.

ferles-ekthesi3

Όσο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ζωγραφικής του, είναι σαφής ο επηρεασμός από τον Σαλβαντόρ Νταλί, με τον Χρήστο Φερλέ να σχολιάζει «είναι δάσκαλος για μένα, μακάρι να του μοιάσω στο ελάχιστο»… Σε μια πρώτη εντύπωση για την αντίδραση του κοινού ο ζωγράφος μας είπε πως «ο κόσμος το αγκάλιασε, θες γιατί με τα προβλήματα που υπάρχουν, τα σκουπίδια, η κρίση, είχε ανάγκη από κάτι το πολιτιστικό, είχε ανάγκη να ξεφύγει, να ξεχαστεί. Τους ευχαριστώ όλους».

ferles-ekthesi4

Τέλος θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα για την ζωγραφική και το πως κανείς μπορεί να εκφραστεί μέσα από την τέχνη επισήμανε πως «…πρέπει να αποβάλουμε από την τέχνη κάθε τι γνωστό έως τώρα. Πρέπει να ζωγραφίζουμε ελεύθερα, πρέπει να αφήνουμε το μυαλό μας και το χέρι να πηγαίνει μόνο του».

ferles-ekthesi5

Η έκθεση θα παραμείνει επισκέψιμη έως την ερχόμενη Δευτέρα καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος